Hattrick voor Isabell Werth in finale wereldbeker

Share
  • 6 april 2019 19:53

door: redactie, 6 april 2019 19:53

🔴 Göteborg
Isabell Werth heeft voor de vijfde keer de wereldbeker dressuur gewonnen. De veelvoudig olympisch kampioene was bij de wereldbekerfinale in Göteborg een klasse apart en scoorde een hattrick. Emmelie Scholtens werd met Apache knap achtste.

Isabell Werth Weihegold finale wereldbeker G|oteborg 2019
Isabell Werth en Weihegold.
📸 FEI | Christophe Taniere

Op de rug van Weihegold kwam Isabell Werth in de afsluitende kür tot een score van 88,871 procent. De 49-jarige Duitse uit Rheinberg won daarmee voor de derde keer op rij de finale van de wereldbeker dressuur. Bovendien was ze ook In 1992 en 2007 al de beste.

Laura Graves werd tweede met Verdades.
📸 FEI | Liz Gregg

Werth kreeg op het podium in de Zweedse stad gezelschap van de Amerikaanse Laura Graves, die met Verdades tot 87,179 kwam, en haar landgenote Helen Langehanenberg. De Duitse scoorde met Damsey 86,571 procent.

Debutante

Emmelie Scholtens, de Nederlandse debutante in de wereldbekerfinale, eindigde met Apache op een score vab 80,782 en dat was goed voor de achtste plaats.

Hans Peter Minderhoud moest met Glock’s Dream Boy genoegen nemen met de tiende plek (80,286). Minderhoud was in 2016 de laatste Nederlandse winnaar van de wereldbekerfinale, toen met Glock’s Flirt.