Routinier Roelof Bril heeft zege voor het oprapen bij Spring Equestrian Festival Exloo

Share
  • 7 april 2024 19:27

door: Steven Stegen, 7 april 2024 19:27
Exloo
stegen.net

Roelof Bril werd zon­dag winnaar van de Grote Prijs van Spring Eques­trian Fes­tival. De rou­tinier bleef in het slot­nummer van deze tweede editie als enige fout­loos in de barrage met zijn paard Iberico.

De tweede editie van het Spring Equestrian Festival had te maken met de concurrentie van onder andere een internationale wedstrijd op de Peelbergen. Verschenen er vorig jaar nog 30 combinaties aan de start in de Grote Prijs 1.45, dit keer was het de helft: 16 deelnemers.

Roelof Bril met Iberico Spring Equestrian Festival Exloo
Roelof Bril met Iberico tijdens Spring Equestrian Festival Exloo 2024.
© Steven Stegen

De wedstrijd was niet al te zwaar. Hoofdparcoursbouwer Caroline Verhoeve zag zes van de 16 deelnemers foutloos rond gaan. In de barrage was het een compleet ander verhaal, waar Roelof Bril als laatste starter uiteindelijk garen bij wist te spinnen.

Tom Schellekens

In de barrage startte Tom Schellekens als eerste en hij reed sterk. Hij zette met Fiarabo een prima rit neer, maar had even pech in de dubbelsprong. Met een snelle tijd hield Schellekens niettemin lange tijd de leiding, om uiteindelijk zelfs als tweede te eindigen.

Want na Schellekens maakten ook Angelique Hoorn (Fashion Lights) en Eric ten Cate (Notre Dame van ‘t Roosakker) beiden een springfout, met ook een langzamere tijd. Lars Wigger liet vervolgens met Jascarilla twee fouten noteren.

Veel toeschouwers hadden ongetwijfeld gegokt op Marriët Smit-Hoekstra en haar veel winnende Duco Z. De Friese amazone startte niet voluit en leek vooral op safe te gaan. Na een foutje op een steilsprong versnelde ze, maar ze moest toch net achtere Schellekens aansluiten.

Voor laatste starter Roelof Bril was het vervolgens een schot voor open doel. De routinier uit Westendorp hoefde met de hengst Iberico (v. Contendro) ‘alleen maar’ foutloos te blijven om de buit van 1500 euro veilig te stellen. Dat bleek voor de keurig rijdende Bril geen enkel probleem, waarna hem bij de huldiging de champagedouche wachtte.

Uitslag Grote Prijs 1.45 Spring Equestrian Festival 2024

ruiterpaardstr pnt
1.Roelof Bril Iberico
v. Contendro
0-53.49
2.Tom Schellekens Fiarabo
v. Diarado
4-43.04
3.Marriët Smit-Hoekstra Duco Z
v. Dakar
4-44.56

Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws