Albert Zoer en Florian onverslaanbaar bij Dalerveense Ruiterdagen

Share
  • 10 december 2019 11:16

door: redactie, 10 december 2019 11:16

📌 Dalerveen
📝 STEGEN.NET

Albert Zoer schreef zaterdagavond de finale van de Dalerveense Ruiterdagen op zijn naam. Met Florian troefde hij in de spannende barrage de concurrentie overtuigend af.

Albert Zoer Florian Dalerveense Ruiterdagen
Albert Zoer met Florian (archief)
📸 Steven Stegen

In de manege in Dalerveen trad een prachtig gezelschap aan en de ‘grote namen’ maakten er een boeiende wedstrijd van. Uiteindelijk wisten 13 combinaties de barrage te bereiken.

Grote pechvogel in die barrage was Maurice Stevens. Hij verscheen na een korte pauze weer aan de start met Grey Breitling en was gebrand op een mooi resultaat. Maar in de beslissende ronde brak er een teugel en kon Stevens niet verder rijden. Hij werd daardoor 13e.

Albert Zoer won deze finale overtuigend. Met zijn hengst Florian, waarmee de ruiter uit Echten afgelopen zomer de Grote Prijs van CH De Wolden wist te winnen, reed hij een uitstekende foutloze ronde. Zoer gaf Angelique Hoorn (Expectation of Romance) en Maureen Bonder (Flierefluiter) het nakijken. Lennard de Boer werd met Häkkinen vierde.

Maureen Bonder won eerder op de dag de sterk bezette Z-finale. Met Gogotender verwees de amazone uit Schoonoord Bert-Jan Zuidema met He’s Mylord naar de tweede plaats. Margot Norder was opnieuw op dreef in de klasse M. Ze was met Desteny de beste in de finale van deze klasse.