Andrew Kocher razendsnel in 1.40-finale Indoor Groningen

  • 11 januari 2020 21:23
door: redactie, 11 januari 2020 21:23

📌 Zuidbroek
📝 STEGEN.NET

De 1.40-finale van Indoor Groningen kende een spannende ontknoping. In de barrage met tien deelnemers was de Amerikaan Andrew Kocher de beste. Hij won de finale met Squirt Gun.

Kocher had 33.95 nodig voor zijn foutloze rit, een tijd waar niemand aan kon tippen. Vooral de manier waarop de combinatie de laatste lijn wist af te leggen was indrukwekkend. 

Andrew Kocher op weg naar de overwinning met Squirt Gun.
📸 Steven Stegen

,,Ik moest het op de laatste lijn nog goedmaken”, lachte de Amerikaan, die voor het eerst deelneemt aan Indoor Groningen. ,,Ik had iets anders in gedachten, maar dat mislukte. Maar dit is een geweldig paard, met veel souplesse. Daarom durfde ik wel voluit te gaan.”

Kocher kwam in november naar Europa, om wedstrijden te rijden en om paarden te kopen. Inmiddels heeft hij al tien paarden aangeschaft. ,,Met Squirt Gun ga ik nog deelnemen aan de wereldbeker in Leipzig en dan gaan we weer naar huis in Florida.”

Niels Kersten eindigde in deze finale 1.40 als tweede met Granito Noordenhoek. Gerrit Veenstra pakte prima de vierde plaats met Loridon van T&L. Nathalie van der Mei werd vijfde met Holy Moly.

De finale van het 1.30 werd gewonnen door Pim Mulder en zijn paard Hiarma. Gerrit Veenstra uit Drachtstercompagnie pakte fraai de tweede plaats met Homer van T&L Z. Albert Zoer stuurde Ike naar de derde plaats in deze eerste finale van de slotavond van Indoor Groningen.