Marc Houtzager Nederlands kampioen springen

Marc Houtzager Nederlands kampioen springen

9 augustus 2020 18:59 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

📌 KRONENBERG
📝 STEGEN.NET | KNHS

Marc Houtzager is Nederlands kampioen bij de springruiters geworden. De 49-jarige ruiter uit Rouveen gaf op de slotdag de leiding niet meer uit handen met Sterrehof’s Dante.

Houtzager bleef op het Equestrian Centre de Peelbergen in Limburg Harrie Smolders (met Dolinn) voor. Jeroen Dubbeldam verzekerde zich met Oak Grove’s Carlyle van de bronzen medaille.

Houtzager noteerde 2.08 strafpunten, minder dan de 6.91 van Smolders. Dubbeldam had 7.56 strafpunten.

Houtzager: ,,De merrie sprong heel fijn en gaf me een fantastisch gevoel. Ze heeft over alle dagen geen fout gemaakt en dat op haar eerste grote kampioenschap. Het gevoel is elke dag zo goed geweest. Daarom ben ik ook hier, om te zien hoe ze zo’n kampioenschap zou springen. Het is een super ervaring voor haar.”

Volgens Houtzager was er op Equestrian Centre Peelbergen sprake van een serieuze wedstrijd. ,,Met het oog op de Spelen is dit voor ons ook een goede test. Heel veel gaat er immers niet meer gebeuren dit jaar. Dit maakt wel wat goed voor dit seizoen.”

Bondscoach tevreden

Bondscoach Rob Ehrens kijkt tevreden terug naar het kampioenschap. ,,Ik heb goede dingen gezien en daar ben ik heel blij mee. We moeten eerlijk zijn, dit had een moeilijk jaar geworden voor ons, de extra tijd die we nu hebben kan zeker nieuwe deuren openen. Om op een kampioenschap medailles te kunnen winnen heb je vier ruiters nodig die in de flow zijn. De ruiters die er nu staan hebben laten zien dat ze er met de bijzondere voorbereiding weten om te gaan. Dat geeft vertrouwen. Mooi ook om te zien hoe de jeugd hier aan de deur klopt, dat stemt positief voor de verdere toekomst.”

Uitslag NK springen 2020
RuiterPaardstrafpnt
1.Marc HoutzagerSterrehof’s Dante
v. Canturano
2.08
2.Harrie SmoldersDolinn
v. Cardento
6.91
3.Jeroen DubbeldamOak Grove’s Carlyle
v. Casall
7.56

Deel dit bericht