Jur Vrieling met El Rocco de beste op CSI Exloo

Jur Vrieling met El Rocco de beste op CSI Exloo

5 september 2020 19:34 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

De Grote Prijs van het eerste internationale CSI Exloo is zaterdag gewonnen door Jur Vrieling en zijn nieuwe troef El Rocco. In een zeer spannende barrage met 12 deelnemers troede de ruiter uit Holwierde Chantal Regter met Quilando af.

Het zeer geslaagde CSI Exloo beleefde een geweldige ontknoping. Jur Vrieling was daarin heer en meester met El Rocco, een nazaat van VDL Zirocco Blue, waarmee Vrieling zo veel successen vierde. ,,El Rocco doet me denken aan zijn vader”, zei Vrieling. ,,Die kon in het parcours ook zo heet zijn.”

Jur Vrieling en El Rocco op weg naar de overwinning op het CSI Exloo.
📸 Steven Stegen

Winnaar Vrieling sprak ook lovende woorden over de organisatie. ,,Zo’n nieuw evenement is belangrijk voor het Noorden. Naast Veeningen en Tolbert hebben we met Exloo een derde toplocatie. Ik mag vandaag dan winnen, voor mij is Lieuwe Koopmans, de man achter dit centrum en dit evenement, de grote winnaar.”

Chantal Regter
Chantal Regter werd met Quilando tweede in de Grote Prijs van CSI Exloo.
📸 Steven Stegen

Knap tweede werd Chantal Regter, die met Quilando opnieuw haar topvorm onderstreepte. De amazone uit Assenh was meer dan tevreden. ,,Ik heb m’n eigen rondje gereden, maar Jur maakte gewoon een galopsprong minder, daar kon ik niet aan tippen vandaag.”

De derde prijs was voor James Robert Billington met Harwich VDL. Op plaats vier volgde Monique van den Broek met Bugano de l’Abbaye. Vrieling straalde tijdens de ereronde met zijn schimmel. ,,Ik heb dit paard nog maar een paar maanden tot m’n beschikking. Hij heeft veel eigenschappen van z’n vader. En Bart Bles heeft dit paard ook heel vakkundig opgeleid.”

Uitslag
CSI Exloo 2020
RuiterPaardstrafpnt
1.Jur VrielingEl Rocco
v. VDL Zirocco Blue
0-37.54
2.Chantal RegterQuilandon
v. Quintender
0-38.55
3.James BillingtonHarwich VDL
v. Arezzo VDL
0-39.33

Jur Vrieling met El Rocco

CSI Exloo 2020

Foto's van het CSI Exloo, september 2020