Niels Bruynseels wint met Gancia de Muze bij Hubside Jumping

Share
  • 27 september 2020 22:42

door: redactie, 27 september 2020 22:42

🐴 Grimaud
📝 STEGEN.NET | Persbericht
📸 Hubside Jumping | Filippo Gabutti

De Grote Prijs CSI5* van de Hubside Jumping in het Franse Grimaud werd een Belgische aangelegenheid. Niels Bruynseels eiste met Gancia de Muze de overwinning op. Landgenoot Jos Verlooy werd tweede. Marc Houtzager eindigde op plaats acht.

De wedstrijd aan de CĂ´te d’Azur trok opnieuw een sterk deelnemersveld. De hele zomer zijn er al hoog gedoteerde springwedstrijden, geĂŻnitieerd door Sadri Fegaier. ,,We mogen blij zijn met zo’n organisator”, zei Marcus Ehning al eerder over de opmerkelijke reeks aan grote wedstrijden in de Franse plaats bij St. Tropez.

Voor de barrage kwamen 15 combinaties terug. Marc Houtzager was op plaats acht de beste (en ook enige) Nederlander. Hij was met Sterrehof’s Dante (v. Canturano) de langzaamste foutloze deelnemer in de barrage, maar pakte niettemin 6.000 aan welkom prijzengeld mee.

Op herhaling

Niels Bruynseels ging min of meer op herhaling, want in juli won hij ook al een Grote Prijs op hetzelfde evenement, toen een vier sterren wedstrijd. Met zijn merrie Gancia de Muze dook hij in de barrage als enige onder de 40 seconden. ,,Ik heb geen woorden voor deze merrie”, aldus Bruynseels, die de BWP-merrie sinds 2015 onder zijn hoede heeft.

Landgenoot Jos Verlooy pakte de tweede plaats met Igor. De Italiaan Alberto Zorzi eindigde als derde met Vauban du Trio.