Steve Guerdat de beste in Grote Prijs Hubside Jumping

  • 10 mei 2021 20:13
door: redactie, 10 mei 2021 20:13

📌 Grimaud
📝 paardensportnoord

Steve Guerdat was bijna emotioneel na zijn zege in de vijf sterren Grote Prijs van de Hubside Jumping. ,,Het is mijn eerste overwinning sinds ik vader ben. Dat betekent veel voor me”, aldus de Zwitser, die zegevierde met Venard de Cerisy.

,,Mijn dochter heeft natuurlijk geen idee wat er vandaag is gebeurd, maar ik word heel blij bij de gedachte dat ik vandaag heb gewonnen, op de dag dat ze vijf weken is geworden”, sprak Guerdat, die 50.000 euro verdiende in de Franse zon.

Steve Guerdat Hubside Jumping 2021
Steve Guerdat met Venard de Cerisy.
📸 Hubside Jumping | Marco Villanti

De Hubside Jumping trok vele toppers naar de Haras des Grillons van Sadri Fegaier. Niet vreemd, want het was het eerste CSI5* outdoor van Europa in dit rare door corona gedomineerde seizoen.

In de Grote Prijs ging het in de barrage om negen op de overwinning gebrande combinaties. Als eerste starter in de barrage met nog vele topruiters te gaan, wist Eduardo Alvarez Aznar wat hem te doen stond: snel rijden. En dat deed de Spanjaard met Legend. Het was uiteindelijk goed voor de tweede plaats.

Steve Guerdat bleek nog enkele tienden sneller te kunnen met 12-jarige ruin Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly). ,,Het paard heeft de laatste twee jaar vanwege corona weinig gelopen. Hij was de eerste dagen wat fris, maar hij heeft een prima mindset en is goed in vorm.”