Limburgse brandweer vist veulen uit zwembad

Share
  • 16 oktober 2020 16:46

door: redactie, 16 oktober 2020 16:46

🐴 Meterik
📝 paardensportnoord | 1Limburg

Een niet alledaagse klus donderdagavond voor de brandweer in het Limburgse Meterik: de spuitgasten kwamen in actie om een veulen uit een zwembad te halen.

Het dier was vlak voor middernacht uitgebroken en in een achtertuin in het zwembad beland, zo meldt 1Limburg.

Gelukkig stond er niet heel veel water in het zwembad, zodat het veulen het hoofd wel boven water kon houden. De bewoners hebben geprobeerd het dier naar een hoek te drijven waar een stenen trap stond, meldt een correspondent.

Maar het jonge paard was niet van plan om de trap te nemen en daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Brandweerlieden bonden twee blusslangen onder de buik van het paard en leidden het dier opnieuw naar de trap. Zo konden ze het jonge dier uit het water halen.