Hans-Dieter Dreher wint JIM, Limburgse Lisa Nooren knap derde

Share
  • 1 november 2015 19:17

door: redactie, 1 november 2015 19:17

MAASTRICHT | STEGEN.NET | 1LIMBURG | JIM

Hans-Dieter Dreher heeft op de slotdag van Jumping Indoor Maastricht de Grote Prijs gewonnen. De Duitse springruiter vormde met de hengst Colore (v. Contender) de snelste foutloze combinatie in de barrage. Dat leverde hem 26.400 euro op.
Hans Dieter Dreher rijdt Colore naar de overwinning in Maastricht.

Hans Dieter Dreher rijdt Colore naar de overwinning in Maastricht.
JIM | DIGISHOTS

Dreher, die als laatste startte in de barrage, bleef de Amerikaanse amazone Lauren Hough met Ohlala bijna een halve seconde voor. ,,Colore is een echte vechter”, lachte de Duitser. Hij complimenteerde de organisatie ook met het evenement, ,,het is een prachtig evenement en ik hoop dat ik volgende jaar weer terug mag komen.”

Lisa Nooren (VDL Groep Sabech d’Ha) finishte als derde, goed voor 12 mille. Zij moest in de barrage als eerste in de baan. De 18-jarige dochter van oud-bondscoach Henk Nooren troefde in de beslissende omloop vijf landgenoten af, onder wie Jur Vrieling (Carrera VDL) en Marc Houtzager (Sterrehof’s Uppity). Houtzager benaderde de tijd van Dreher, maar tikte een balk af en werd zesde. Vrieling werd vierde met Carrera VDL in een tijd van 35.38.

Valpartij
Bij een valpartij tijdens het springen voor pony’s is een van de jonge ruiters gewond geraakt, zo meldt 1Limburg. Daan Jansen viel van zijn pony Daylight Distinction. Hij kwam ongelukkig terecht, een ambulance werd opgeroepen. De wedstrijd werd een tijdje stilgelegd. Het slachtoffer is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de vader gaat het goed met Daan en bleef het letsel beperkt tot een paar kneuzingen.