archief
contact
+31 6 53239630

Hans-Dieter Dreher wint JIM, Limburgse Lisa Nooren knap derde

MAASTRICHT — Hans-Dieter Dreher heeft op de slot­dag van Jumping Indoor Maastricht de Grote Prijs gewon­nen. De erva­ren Duitser pakte als laat­ste star­ter met Colore de hoofd­prijs. Lisa Nooren (18) werd knap derde met VDL Groep Sabech d’Ha. 
Hans Dieter Dreher rijdt Colore naar de overwinning in Maastricht.

MAASTRICHT | STEGEN.NET | 1LIMBURG | JIM

Hans-Dieter Dreher heeft op de slot­dag van Jumping Indoor Maastricht de Grote Prijs gewon­nen. De Duitse spring­rui­ter vorm­de met de hengst Colore (v. Contender) de snel­ste fout­lo­ze combi­na­tie in de barra­ge. Dat lever­de hem 26.400 euro op.
Hans Dieter Dreher rijdt Colore naar de overwinning in Maastricht.
Hans Dieter Dreher rijdt Colore naar de over­win­ning in Maastricht.
JIM | DIGISHOTS

Dreher, die als laat­ste start­te in de barra­ge, bleef de Amerikaanse amazo­ne Lauren Hough met Ohlala bijna een halve secon­de voor. „Colore is een echte vech­ter”, lach­te de Duitser. Hij compli­men­teer­de de orga­ni­sa­tie ook met het evene­ment, „het is een prach­tig evene­ment en ik hoop dat ik volgen­de jaar weer terug mag komen.”

Lisa Nooren (VDL Groep Sabech d’Ha) finish­te als derde, goed voor 12 mille. Zij moest in de barra­ge als eerste in de baan. De 18-jari­ge doch­ter van oud-bonds­coach Henk Nooren troef­de in de beslis­sen­de omloop vijf land­ge­no­ten af, onder wie Jur Vrieling (Carrera VDL) en Marc Houtzager (Sterrehof’s Uppity). Houtzager bena­der­de de tijd van Dreher, maar tikte een balk af en werd zesde. Vrieling werd vier­de met Carrera VDL in een tijd van 35.38.

Valpartij
Bij een valpar­tij tijdens het sprin­gen voor pony’s is een van de jonge ruiters gewond geraakt, zo meldt 1Limburg. Daan Jansen viel van zijn pony Daylight Distinction. Hij kwam onge­luk­kig terecht, een ambu­lan­ce werd opge­roe­pen. De wedstrijd werd een tijd­je stil­ge­legd. Het slacht­of­fer is uit voor­zorg naar het zieken­huis gebracht. Volgens de vader gaat het goed met Daan en bleef het letsel beperkt tot een paar kneuzingen.

 

gerelateerde berichten
Total
1
Share