Blijdschap in Exloo: internationale dressuurwedstrijd mag doorgaan

  • 16 april 2021 18:14
door: redactie, 16 april 2021 18:14

📌 Exloo
📝 paardensportnoord | Persbericht

Het CDI Exloo, dat voor 5 en 6 mei gepland staat, kan doorgaan! De organisatie maakte vrijdag bekend dat de gemeente Borger-Odoorn toestemming heeft gegeven.

De organisatie van de internationale dressuurwedstrijd geeft aan blij te zijn met het groene licht vanuit de gemeente.

,,Deze wedstrijd zal een belangrijk moment worden voor de internationale maar natuurlijk ook Nederlandse topsporters om zich te kwalificeren voor onder andere de Olympische Spelen en Europese kampioenschappen”, zo zegt een woordvoerder.

Floor Vos CDI Exloo
Floor Vos met Indiana-Linda DFV tijdens de dressuur in Exloo in 2020.
📸 Steven Stegen

De belangstelling vanuit de Nederlandse topsporters is enorm maar ook vele buitenlandse deelnemers weten de weg naar Exloo weer te vinden. Zij verheugen zich erop om weer van start te kunnen gaan in Exloo om daar belangrijke resultaten te kunnen neerzetten die ze nodig hebben voor uitzending naar die belangrijke Olympische Spelen of voor deelname aan Europese Kampioenschappen.

Op 5 en 6 mei zal onder andere de gehele Nederlandse dressuurtop aan de start komen, ook de deelnemers in de groep U25 en de Young Riders zullen dan actief zijn in Exloo. Op 8 en 9 mei gaat het programma verder met de Pony’s, Children en Junioren. De wedstrijd zal zonder publiek, onder strenge veiligheids- en toegangsmaatregelen, worden verreden. De wedstrijden zullen live te volgen zijn via internet.