Geen Olympische spelen voor Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P.

Share
  • 26 mei 2021 22:49

door: KNHS, 26 mei 2021 22:49

📌 GORINCHEM – Een domper voor dressuur­amazone Emmelie Scholtens: Desperado N.O.P. kampt met een lichte blessure en zal niet starten in de observatie­wedstrijden richting de Olympische spelen van Tokio. De hengst is daarmee niet meer in beeld voor deelname aan de spelen.

Emmelie Scholtens is uiteraard teleurgesteld. ,,Het is heel jammer, maar geen Olympische spelen voor ons. Desperado N.O.P. heeft zich licht geblesseerd en de observatiewedstrijden komen gewoon te vroeg. We richten ons nu op het Europees Kampioenschap. Dat geeft ons meer tijd en het is normaal gesproken wel goed haalbaar om er daar weer te staan.”

Het EK dressuur 2021 wordt van 7 tot en met 12 september verreden in het Duitse Hagen.

Emmelie Scholtens en de zwarte hengst Desperado N.O.P. waren serieuze kanshebbers in de strijd om een van de drie teamplaatsen van TeamNL voor de Olympische Spelen deze zomer in Tokio.

Het NK dressuur, dat van 4 tot en met 6 juni verreden wordt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, is de eerste observatiewedstrijd voor bondscoach Alex van Silfhout.

Het CHIO Rotterdam, dat van 1 tot en met 4 juli in de agenda staat, is het tweede belangrijke moment. Op 5 juli moeten de definitieve paardensport selecties voor de Olympische Spelen van Tokio bekend zijn.

📝 Stegen.net | KNHS
📸 Dirk Caremans