Emmelie Scholtens en Desperado derde in Grand Prix Jumping Amsterdam

  • 24 januari 2020 19:00
door: KNHS, 24 januari 2020 19:00

📌 Amsterdam
📝 STEGEN.NET | KNHS

Emmelie Scholtens is vrijdag bij Jumping Amsterdam knap op de derde plaats geëindigd in de Grand Prix dressuur. De amazone uit Gorinchem hoefde alleen de wereldtoppers Isabell Werth en Charlotte Dujardin voor laten gaan.

Scholtens kwam als laatste van de ruiters van TeamNL in de baan en scoorde met haar imponerende Desperado N.O.P. 77.870%. ,,Ik heb er wel van gedroomd om hier in de top te eindigen, maar ik had het niet verwacht”, vertelt Scholtens blij.

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P.
📸 FEI | Dirk Caremans

Ze vervolgt: ,,We hebben er echt nog een stapje bij kunnen maken. Ik heb altijd vertrouwen in dit paard gehad, daar ontbrak het zeker niet aan. Nu merk ik dat Desperado nog meer aan kracht en vertrouwen gewonnen heeft en steeds beter wordt. Zelf was ik wel iets zenuwachtiger vandaag. Om mij heen merk je dat de verwachtingen toch wat hoger zijn, dat is druk die ik mezelf op leg en waar ik nog beter mee om moet gaan. Voor nu ben ik gewoon super blij en gaan we er morgen in de kür weer helemaal voor.”

Edward Gal vijfde

Achter Scholtens was Edward Gal met zijn GLOCK’s Zonik N.O.P. de tweede Nederlander, met een mooie score van 76.587% werd hij vijfde. Wetende dat Gal een grote fout had in de wissels om de twee en nog wel wat kleinere schoonheidsfoutjes, is ook daar nog genoeg ruimte voor verbetering.

Hans Peter Minderhoud reed GLOCK’s Dream Boy N.O.P. naar plaats negen. Anne Meulendijks werd met MDH Avanti N.O.P. tiende, zij werd op de voet gevolgd door KNHS Talententeamlid Denise Nekeman met Boston STH. Adelinde Cornelissen stuurde Zephyr naar plaats 12 en daarmee zijn alle Nederlandse combinaties geplaatst voor de wereldbeker kür die zaterdagmiddag vanaf 12.15 verreden wordt.