Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs Valkenswaard

Share
  • 6 juni 2021 12:23

door: KNHS, 6 juni 2021 12:23

📌 Valkenswaard
📝 KNHS | paardensportnoord

Maikel van der Vleuten is op de tweede plaats geëindigd in de Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard. Met de elfjarige ruin Beauville Z werd de ruiter uit Someren op snelheid geklopt door de Brit Ben Maher. Frank Schuttert legde beslag op de derde plek, Harrie Smolders werd vierde.

Als zestiende starter was Van der Vleuten de eerste ruiter die het uitdagende parcours in de Tops International Arena zonder springfouten wist te volbrengen. Vier ritten later reed Frank Schuttert zijn twaalfjarige Lyonel D eveneens foutloos rond. Harrie Smolders en Dolinn N.O.P. was de derde combinatie die het basisparcours zonder fouten voltooide.

Ben Maher
Ben Maher met Explosion W.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Even leek het met drie TeamNL-ruiters een oranje podium te worden, maar aan het einde van de startlijst plaatsten ook Ben Maher en voormalig olympisch kampioen Eric Lamaze zich voor de barrage.

Prachtige sport

De barrage met daarin vijf topcombinaties leverde prachtige sport op. Van der Vleuten reed als eerste starter een foutloze barragerit in de scherpe tijd van 46,02 seconden. Frank Schuttert had voor zijn nulronde 0,22 seconde meer nodig. Harrie Smolders reed Dolinn N.O.P. naar de snelste barragetijd van dat moment, maar moest na een korte wending een balk incasseren.

Op de Brit Ben Maher en Explosion W stond geen maat. Ze passeerden de finishlijn foutloos in de tijd van 44 seconden rond en namen daarmee de leiding over van Van der Vleuten. Eric Lamaze zag twee balken op de fraaie grasmat vallen en werd vijfde.