Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard

  • 9 mei 2021 19:23

door: KNHS, 9 mei 2021 19:23

📌 Valkenswaard
📝 paardensportnoord | KNHS

Maikel van der Vleuten is derde geworden in de vier sterren Grote Prijs van CSI Valkenswaard. Hij was met Beauville Z de beste Nederlander bij deze eerste echte krachtmeting van het seizoen. Ben Maher eiste de overwinning op met Ginger-Blue.

Vijf van de elf deelnemers in de beslissende barrage waren pupillen van bondscoach Rob Ehrens, die daar uitermate tevreden over was. ,,Alle paarden van ons sprongen goed. Ik ben optimistisch richting de komende weken.”

Maikel van der Vleuten Beauville Z
Maikel van der Vleuten met Beauville Z (archief)
📸 FEI | Manuel Queimadelos

Maikel van der Vleuten was de derde Nederlander die in de barrage aan de start kwam. Aan de winnende tijd van de Brit Ben Maher kwam de ruiter uit Someren met zijn snelle paard Beauville Z niet. ,,Maikel’s paard heeft een grote galop. Hij sprong heel goed nadat Beauville Z een tijdje een time-out heeft gehad en thuis doorgetraind is. Op de laatste hindernis ging het ietsje fout, dat is jammer”, vertelt de bondscoach vanuit Valkenswaard.

Moeilijke proef

,,De Grote Prijs was een mooie, moeilijke proef. De ruiters krijgen van mij de vrije keus of ze in de barrage voor de winst rijden. Daar zijn ze capabel genoeg voor. Vorige week was ik in Lier en ik ben expres niet naar de landenwedstrijd in Praag gegaan om de paarden hier in Valkenswaard te kunnen zien lopen. Alle paarden die op de longlist voor de Olympische Spelen staan sprongen goed. Ik ben optimistisch richting de komende weken.”

Kevin Jochems (Sliedrecht) was met twee foutloze omlopen met Turbo Z de tweede Oranje-ruiter op de vijfde plaats. Eric van der Vleuten (Someren) met Wunschkind was de minst snelle van de foutlozen in de barrage en eindigde op de zesde plaats.

Regerend Nederlands kampioenen Marc Houtzager (Rouveen) en Sterrehof’s Dante N.O.P. reden als laatste combinatie de snelste tijd, maar een springfout bracht hen op plaats 7. Dat was een plek hoger dan Harrie Smolders (Lage Mierde) met Bingo du Parc.

Eerder op de dag was de overwinning in de tweesterren Grote Prijs (1.45m) voor SanneThijssen (Sevenum) met Genasis. Harrie Smolders reed zijn jonge talent Escape Z naar de derde plaats, voor Maikel van der Vleuten met Elwikke.