archief
contact
+31 6 53239630

Frank Schuttert wint in Valkenswaard zijn eer­ste vijf ster­ren Grand Prix

Valkenswaard | Stegen.net | Knhs Frank Schuttert trak­teerde het publiek op een Nederlandse zege in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. En zoals dat gebrui­ke­lijk is tij­dens de hul­di­ging kreeg Frank de cham­pag­ne­dou­che van de num­mers 2 en 3 Ehning en Ahlmann. 

blokjeValkenswaard | Stegen.net | Knhs
Frank Schuttert trak­teerde het publiek in de feno­me­nale accom­mo­da­tie van Jan Tops op een Nederlandse over­win­ning in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. En zoals dat gebrui­ke­lijk is tij­dens de hul­di­ging van de GCT kreeg Frank op het podium de cham­pag­ne­dou­che van de num­mers 2 en 3 Ehning en Ahlmann.

Frank Schuttert en Chianti’s Champion tij­dens de ere­ronde in Valkenswaard.
LGCT | Stefano Grasso

„Mijn eer­ste over­win­ning in een vijf­ster­ren Grand Prix. Een droom komt uit”, was de reac­tie van Frank Schuttert. Frank Schuttert en zijn top­paard Chianti’s Champion waren de enige Nederlandse com­bi­na­tie die zich wis­ten te plaat­sten voor de elf­kop­pige bar­rage van de Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard. Daarin gin­gen veel favo­rie­ten ten onder met een spring­fout en nam Christian Ahlmann voor Duitsland de lei­ding in een tijd van 4101 seconden.

Grote galop­spron­gen
Frank Schuttert pro­fi­teerde in de grote ring van de grote galop­spron­gen van zijn paard Chianti’s Champion en kwam fout­loos over de finish in een tijd van 39.89 secon­den. Marcus Ehning leek de tijd van Schuttert te klop­pen, maar kwam op de eind­streep 0.01 seconde tekort. Laatste star­ter Nicola Philippaerts, al win­naar van twee GCT Grote Prijzen dit sei­zoen, kreeg hal­ver­wege het par­cours een spring­fout en zorgde voor de blijd­schap bij Frank Schuttert en zijn werk­ge­ver Jos Lansink.

[wppa type=“mphoto” photo=“771” size=“auto”]Any comment[/wppa]

„Ik ben spra­ke­loos”, is de eer­ste reac­tie van Frank Schuttert voor de camera van Global Champions Tour TV. „Dit is mijn eer­ste over­win­ning in een vijf­ster­ren Grote Prijs. Mijn paard Chiantí’s Champion sprong fan­tas­tisch. Dit is een droom die uit­komt. Vijf jaar gele­den deed ik hier voor het eerst mee aan de Global Champions Tour. Ik zit niet in een team en heb dit jaar nog geen wed­strij­den in de Global Champions Tour gere­den. Dankzij Rob Ehrens kreeg ik de moge­lijk­heid om hier te rijden.”

In team Tryon
Twee weken gele­den werd al bekend dat Frank Schuttert in het team zit voor het WK in Tryon. Hij is de man in vorm. Dankzij de over­win­ning in Valkenswaard heeft Frank zich geplaatst voor de Super Grand Prix als finale van de Global Champions Tour in decem­ber in Praag. „Ik ga me nu voor­be­rei­den op het WK, waar ik veel zin en ver­trou­wen in heb. Daarna komt de focus op Praag te lig­gen. Ongelooflijk om hier te win­nen voor zo’n fan­tas­tisch publiek”, besluit de winnaar.

Valkenswaard was de veer­tiende wed­strijd van de zes­tien Global Champjons Tour Grand Prix. Regerend kam­pi­oen Harrie Smolders – ook al zeker van deel­name aan de finale in Praag – staat in de tus­sen­stand tweede.

 • Uitslag Global Champions Tour Grote Prijs van Valkenswaard, 1.60m
  1. Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion (v.Champion du Lys), 0 – 0, 39.89 sec
  2. Marcus Ehning (Dui), Cornado NRW (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 39.90 sec
  3. Christian Ahlmann (Dui), Tokyo (v.Kannan), 0 – 0, 41.01 sec
 • Tussenstand Global Champions Tour, na 14 van 16 wedstrijden
  1. Alberto Zorzi (Ita), 270 pnt
  2. Harrie Smolders (Lage Mierde), 234 pnt
  3. Ben Maher (GBR), 233 pntgerelateerde berichten
Total
28
Share