Anne Bakker Z-kampioen Drenthe, Albert Zoer wint 1.30

Anne Bakker Z-kampioen Drenthe, Albert Zoer wint 1.30

31 juli 2021 15:26 0

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Anne Bakker is met Ivan R Drents kampioen Z-springen geworden. De Z-finale was geĂŻntegreerd in het 1.30, waarin de jarige Albert Zoer e overwinning greep. Zoer startte als laatste in de barrage met de schimmel Jackpot.

Voor Anne Bakker is het haar eerste Drentse titel. De amazone uit Wapserveen is sinds een tijdje aangesloten bij de LR Ceres en mag dus nu voor de regio Drenthe rijden. Bakker eindigde vrijdag als tweede met Ivan R en zaterdag als vierde. Dat resulteerde in zes plaatsingspunten en de Drentse Z-titel.

Albert Zoer won in Exloo het 1.30 met Jackpot.

De tweede plaats in het kampioenschap klasse Z was voor Daniëlle Holterman met Ibiza (v. Dallas VDL). Ze won vrijdag en werd zaterdag vijfde. Marian Lunsche eindigde met Ego als derde.

Zege jarige Albert Zoer

Albert Zoer leverde een prachtige rit af in de volle barrage van het 1.30. Hij startte als laatste van de 20 deelnemers in de barrage en troefde op de valreep Alex Gill af. Zoer kwam in de baan met Jackpot, die z’n naam alle eer aandeed. ,,Hij sprong super. De rit verliep precies zoals ik wilde”, blikte de jarige Albert Zoer tevreden terug.