Anne Bakker Drents kampioen springen in het 1.35

Share
  • 30 juli 2022 17:16

door: Steven Stegen, 30 juli 2022 17:16

Door het openstellen van het Drents kampioenschap voor deelnemers van buiten de provincie en het uitschrijven van meerdere zware rubrieken is het een flinke puzzel om tijdens de wedstrijden te volgen hoe de strijd om de Drentse titels uitpakt.

Voor het publiek is dat minder leuk en spannend, maar voor de ruiters is het mooi dat er op het prachtige terrein in Exloo meer mogelijkheden zijn om te starten.

Job Oldenziel won het 1.35 met It’s Me.
📸 Steven Stegen

Het 1.35 was de zwaarste klasse waarin om de Drentse titel werd gestreden en de tickets naar de Hippiade in Ermelo. Anne Bakker leverde in deze klasse puike prestaties af. De bij LR Ceres aangesloten amazone won de titel met My Precious Diamond Z (v. Mylord Carthago). Daarnaast werd Bakker reservekampioen met Keina. Kristyna Schütte eindigde met Larico op de derde plaats.

Bakker werd kampioen dankzij haar tweede plaats op donderdag in het Drentse klassement en haar tweede plaats van de Drenthen op vrijdag. Dat leverde haar een totaal van vier plaatsingspunten op. Met haar andere paard Keina werd ze zesde en tweede, dus acht plaatsingspunten.

Dagwinnaar van het 1.35 op vrijdag werd Job Oldenziel. Na een spannende barrage won hij met It’s Me de eerste prijs van 500 euro. Voor de titelstrijd mocht deze combinatie niet meedoen. Het was indrukwekkend om te zien hoe het paard van Oldenziel elke mogelijke fout wilde vermijden. De Carambole-nazaat It’s Me lijkt het hout niet te willen aanraken, hoe moeilijk hij soms ook in positie wordt gebracht.

Renzo Zoer werd Drents kampioen met Marshall.

Oldenziel dook in de barrage als enige onder de 40 seconden en hield daarmee Maxime van Andel met Jelita C achter zich. Robert Vos pakte de derde plaats met Cadillac C. Op plaats vier en viojf was Jorinde Dolfijn terug te vinden, respectievelijk met Justique en Ithaca. Het was een lust voor het oog om de Friese amazone te zien rijden.

Hoofdrubriek van de vrijdag was het 1.40, met een eerste prijs van 1500 euro. Dat is mooi geld voor een dergelijke wedstrijd en daar kwamen dus ook wel de nodige ruiters op af, bijvoorbeeld Wout-Jan van der Schans, die uiteindelijk vierde werd.

Pim Mulder bleek in blakende vorm. De ruiter uit Dalfsen eiste met Memphis Z de overwinning op en Mulder werd ook nog eens derde met Idool. Albert Zoer mengde zich ook overtuigend in de strijd en werd met Jayla tweede. Pim Mulder won eerder op de dag ook het 1.30 met Jaja (v. VDL Zirocco Blue).

Bij de pony’s waren er onder andere titels voor Emily Hans, Anne Feenstra en Renzo Zoer.

🔴 Stegen.net