Albert Zoer met Jackpot de beste op Runer paardendagen

  • 15 september 2021 10:31

door: redactie, 15 september 2021 10:31

📌 Ruinen
📝 paardensportnoord
📸 Arjen Schilperoord

Albert Zoer zegevierde afgelopen weekend in de slotrubriek van de Runer paardendagen. In de Grote Prijs eiste de ruiter uit Echten de overwinning op met Jackpot (v. Zirocco Blue VDL).

Zoer is de laatste weken duidelijk goed in vorm. Dat bleek ook in Ruinen, waar voor de afsluitende finale 18 combinaties uit de klassen Z en ZZ aantraden. Daarvan keerden er zeven terug voor de barrage.

Albert Zoer en Jackpot tijdens de ereronde in Ruinen.
📸 Arjen Schilperoord

In de beslissende ronde op tijd stuurde Albert Zoer zijn succesvolle schimmel foutloos rond in 39.31. Daarmee was hij Karim Fares met Gringo (42.90) ruimschoots te snel af. Koen Westendorp eindigde met Daily Mail op plaats drie.

De snelste rit in de barrage kwam op naam van Anouk Vos en Futura, maar dat ging wel ten koste van twee springfouten, waarmee Vos als vierde eindigde. Lennard de Boer maakte de top vijf compleet met Kameraad.