archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten na teamgoud: ‘ik was heel tevreden over de proef’

📌 OLIVA NOVA – Marten Luiten geniet volop na van de gouden medaille die hij met het team Young Riders behaalde op het EK. Hij zette met Fynona een sublieme proef neer. Hij blikt tevreden terug.
EK 2021 Young Riders Oliva Nova Marten Luiten
De Nederlandse equipe, met Marten Luiten, won goud in de landenwedstrijd van het EK in Oliva Nova.
📸 FEI | Lukasz Kowalski

📌 Oliva Nova
📝 paardensportnoord

Marten Luiten geniet volop na van de gouden medaille die hij met het team Young Riders behaalde op het EK. De ruiter uit Winschoten zette met Fynona een sublieme proef neer. Hij blikt tevreden terug.

door: Marten Luiten

YES! Milou en Quinty hadden op de eerste dag van de landenproef al goed gescoord, waardoor we als team al aan de leiding kwamen! Gisteren konden Thalia en ik deze lijn vasthouden, waardoor we als team de gouden medaille wonnen!

Marten Luiten Fynona EK dressuur
Marten Luiten en Fynona tijdens hun hoog gewaardeerde proef.
📸 Equigeniek

Ik was zelf heel tevreden over de proef. Al bij het losrijden voelde Fynona fijn aan en in de proef konden we dit gevoel goed vasthouden. De hoogtepunten waren de series en de halve pirouettes, waar we zelfs 10’en op scoorden!

De prijsuitreiking was (zoals altijd) heel leuk! Met de prachtige zonsondergang en de palmbomen op de achtergrond, stonden we eerst met z’n 3-en individueel op het podium (1,2 en 3 waren Nederlanders) en daarna met de 3 beste teams (Nederland, Duitsland en Denemarken). Nadat 2x het Wilhemus klonk, kon iedereen goed slapen 😉

Vandaag (vrijdag) is de individuele wedstrijd van start gegaan! De eerste 2 Nederlanders hebben al gereden, morgen is het de beurt aan Milou en mij! Na een fijne training vandaag, hebben we er heel veel zin in morgen.

Zaterdag is ook de ontknoping van de landenwedstrijd voor de children en ook de ontknoping van de individuele wedstrijden van de Junioren en de Young Riders.

Total
46
Shares
0 deel
0 deel
46 deel
0 Tweet
0 deel