Marten Luiten wint ook kür op EK en pakt derde gouden medaille

Share
  • 11 juli 2021 16:20

door: redactie, 11 juli 2021 16:20

📌 Oliva Nova
📝 paardensportnoord

Marten Luiten pakte zondag zijn derde gouden medaille op het EK Young Riders. Na teamgoud en goud individueel behaalde de ruiter uit Winschoten ook de gouden medaille in de kür op muziek. Het hele podium was Oranje, want Thalia Rockx pakte zilver en Milou Dees brons.

Luiten stond met Fynona opnieuw op eenzame hoogte en maakte op alle vijf de juryleden de beste indruk. Dat resulteerde in een gemiddelde van 83,155%.

Kers op de taart

Luiten: ,,We zijn het hele seizoen al goed in vorm en dan is dit kampioenschap wel de kers op de taart. Ik durfde nergens op te rekenen, maar ik wist wel dat als alles goed zou gaan er veel mogelijk zou zijn. Vanavond pakken we onze rust, want morgen vertrekken we weer vroeg richting Nederland. Zodra het kan willen we dit zeker wel goed vieren.”

Marten Luiten Fynona EK 2021 Oliva Nova.
Focus bij Marten Luiten en Fynona tijdens hun gouden proef op het EK.
📸 FEI | Lukasz Kowalski

Thalia Rockx (20) kwam ook knap voor de dag met Golden Dancer de la Fazenda, maar moest met 78,050% toch flink toegeven op Luiten. ,,Ik besef het nog niet helemaal”, vertelt een meer dan tevreden Thalia Rockx. ,,Het moet allemaal nog even binnenkomen. Dit is een droom die uitkomt. Deze kür is voor mij heel speciaal. Ik heb het idee dat als ik deze kür heel precies rijd ik een enorm goede proef neer kan zetten en dat is vandaag gelukt. Ondanks de warmte heb ik heerlijk gereden en hebben we samen genoten. Ik ben zo ontzettend trots op mijn paard. Ook op mijn teamleden, want ik gun het ze stuk voor stuk. Dit was op alle fronten een topwedstrijd!”

Storingen

Milou Dees en Francesco pakten met 78,005% op minimale achterstand de bronzen plak. ,,Ik ben superblij met hoe dit kampioenschap is verlopen. De landenproef verliep super, maar in de individuele proef hadden we storingen in de galoptour. Dat heeft een medaille gekost. Vandaag wist ik me te herpakken en was ik extra gemotiveerd om mijn best te doen. Dat heeft geresulteerd in deze medaille.”

Met een compleet Nederlands podium is het EK in Spanje voor de onze Young Riders een ongekend succes geworden. ,,Ik ben echt superblij dat we dit als team hebben gedaan. Een compleet Nederlands podium is natuurlijk abnormaal”, besluit een blije Milou Dees.

Uitslag EK Young Riders 2021 kür op muziek

1
NED
Marten LuitenFYNONA
Mare / KWPN / Bay / 2010 / Ampere x Gribaldi
Stal 104 / Stal 104 Bv, Stal Luiten
83.1551
2
NED
Thalia RockxGOLDEN DANCER DE LA FAZENDA
Gelding / KWPN / Dark Chestnut / 2011 / Bretton Woods x Florestan I
J.M.M.Rockx / Johan Rockx, Penny Zavitz-Rockx
78.0502
3
NED
Milou DeesFRANCESCO
Gelding / KWPN / Bay / 2010 / Florencio 2 x Ips Krack C
J. Boele – De Haan / J.W. Dees & M. Dees
78.0053