Marten Luiten op weg naar het EK: ‘Fynona is fris en fruitig’

Marten Luiten op weg naar het EK: ‘Fynona is fris en fruitig’

4 juli 2021 11:33 0

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

📌 Barcelona
📝 paardensportnoord

Marten Luiten is met Fynona inmiddels onderweg naar Spanje, waar hij van 5 tot en met 11 juli deelneemt aan het EK voor Young Riders. Ook deze keer houdt hij ons via blogs op de hoogte van zijn belevenissen.

door: Marten Luiten

Ook dit jaar zal ik jullie meenemen naar de belevenissen op het EK. Net zoals vorig jaar, starten Fynona en ik in de Young Riders rubriek in het zonnige Oliva Nova (Spanje).

Fynona in haar tijdelijke stal, waar ze bijkomt van de reis.

Samen met Thalia Rockx, Milou Dees en Quinty Vossers zullen we aanstaande woensdag en donderdag gaan strijden voor een teammedaille. Vrijdag en zaterdag vindt de individuele wedstrijd plaats en op zondag wordt het EK afgesloten met een kür op muziek voor de beste combinaties.

Onderweg naar het EK in Spanje.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het CDI in Exloo is het Europese kampioenschap niet bepaald dichtbij om af te reizen. Afgelopen vrijdag zijn mijn moeder en ik om 4 uur ’s ochtends vertrokken naar Lyon voor de eerste overnachting. Zaterdagochtend zijn we doorgereden naar Barcelona voor de tweede tussenstop.

De reis ging goed en Fynona stond rustig op de wagen! Des te verder we van huis reden, des te hoger werd de temperatuur, maar gelukkig hebben we een ventilator in het wagentje, waardoor Fynona fris en fruitig de eerste twee reisdagen doorstaan heeft.

Even bijkomen

Nu we in Barcelona zijn, kunnen we weer even bijkomen. Ik ben van plan om tegen de avond, als het iets is afgekoeld, wat te stappen met haar. We doen lekker rustig aan, we hoeven donderdag pas te starten en bijkomen van de eerste reisdagen heeft dus nu de hoogste prioriteit.

Zondag rijden we door naar het prachtige complex van Oliva Nova, waar het EK gehouden wordt. Op de foto’s ziet het er prachtig uit, dus ik ben heel benieuwd!