Zilveren medaille voor Nederlands Children team op EK dressuur

Zilveren medaille voor Nederlands Children team op EK dressuur

10 juli 2021 19:22 0

Door KNHS
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Oliva Nova
📝 KNHS
📸 FEI | Lukasz Kowalski

Op het Europees kampioenschap in het Spaanse Oliva Nova reden de Nederlandse Children-amazones naar de zilveren teammedaille. ,,Ik ben hier heel blij mee”, verklaart bondscoach Imke Schellekens-Bartels.

,,De Duitsers zijn net een stapje te sterk, maar daar tegenover staat dat wij ver voor de Russen staan. Ik ben heel trots op deze meiden, die hier zo sterk hebben weten te presteren.”

Met haar vijfde plaats zette Lize van den Heuvel het beste Nederlandse resultaat neer. Van den Heuvel kwam met haar Florencio-nazaat Hilton-S (v.Florencio I) tot 78,39% en zette daarmee volgens de bondscoach een topproef neer. ,,Hilton-S gaat heel mooi in de aanleuning en Lize had hem pas voor pas onder controle. In de keertwendingen ontstond er een klein foutje, maar Lize reed voor wat ze waard is.”

Kyra Jonkers achtste

De achtste positie is voor Kyra Jonkers. De amazone uit Heerde reed met Uphill-nazaat Eyecatcher naar 76,25%. ,,Een stabiele proef waarin de staponderdelen en de uitgestrekte galop absolute hoogtepunten zijn, al is de hele draftour ook gewoon heel goed. Door de proef heen werd Eyecatcher een tikkeltje lang, als Kyra haar paard net wat meer gesloten kan houden hoop ik dat er mogen nog een schepje bovenop kan.”

Flore Woerts en de geroutineerde Vlingh (v.Flemmingh) kwamen tot 73,44% en daarmee de dertiende plaats. Fleur Kempenaars en haar Armano kwamen tot 72,10%.

Uitslag Landenwedstrijd Children EK 2021:

 1. Duitsland – 250.452
 2. Nederland – 228.084
  Flore Woerts (Franeker) – Vlingh (v. Flemmingh), 73.442%
  Fleur Kempenaars (Oud Gastel) – Armano (v. Morgenland’s Fabian), 72.100%
  Kyra Jonkers (Heerde) – Eyecatcher (v. Uphill), 76.250%
  Lize van den Heuvel (Venlo) – Hilton-S (v. Florencio), 78.392%
 3. Rusland – 221.118