Nederlandse Young Riders pakken eveneens zilver op EK-dressuur Arezzo

  • 10 juli 2014 20:32
door: redactie, 10 juli 2014 20:32

blokjeAREZZO | STEGEN.NET
Net als de Junioren hebben ook de Nederlandse Young Riders zilver behaald in de landenwedstrijd op het EK-dressuur in het Italiaanse Arezzo. Andermaal bleken de Duitsers te sterk.

Stephanie Kooijman met Winston

Stephanie Kooijman was met Winston de beste Nederlander.
archief

Drie Nederlandse combinaties reden zich in de top zes, maar het was niet genoeg om de Duitse ploeg te passeren. Sönke Rothenberger zette de allerbeste proef neer met Cosmo en nam daarmee haar collega’s op sleeptouw. Duitsland eindigde op 221,553, tegen 218,711 voor Nederland.

Stephanie Kooijman, die donderdag als laatste startte voor Nederland, zette met Winston de beste proef van Oranje neer, beloond met 73,711% en de derde plaats. Anne Meulendijks reed ook sterk en eindigde met President’s MDH Avanti op plaats vier. Jeanine Nieuwenhuis deed ook een flinke duit in het zakje en droeg met haar zesde plaats op Hexagon’s Baldacci ook bij aan het teamzilver.

Denise Nekeman leverde het wegstreepresultaat, maar haar score met Boston STH van 70,658% was absoluut een goed resultaat. Het was goed voor de negende plaats in het klassement.

later meer…