Albert Zoer zorgt voor unieke trilogie op Drents kampioenschap

Albert Zoer zorgt voor unieke trilogie op Drents kampioenschap

1 augustus 2021 13:13 0

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Albert Zoer kon zaterdag niet stuk bij het Drents kampioenschap, dat in een nieuwe opzet werd verreden. Meerijden om de Drentse titels in de basissport mag hij niet meer gezien zijn staat van dienst, maar de ruiter uit Echten, die zaterdag zijn verjaardag vierde, leverde wel een unieke prestatie af door drie nationale rubrieken op rij te winnen.

Hing het in de natte lucht? Of was het verjaardagsgeluk? Of misschien ook wel genoegdoening? Hoe dan ook, Albert Zoer liet in Exloo zien dat hij weer helemaal terug is.

Albert Zoer won met Halifax ook het 1.40 in Exloo. Daarmee won de ruiter uit Echten drie nationale rubrieken en open Drentse titels op rij.
📸 Arjen Schilperoord

Toen duidelijk werd dat het Drents kampioenschap springen een mooie impuls zou krijgen door nationale rubrieken toe te voegen aan het programma was Zoer één van de eersten om daar zijn waardering voor uit te spreken. ,,Een hele mooie uitbreiding”, stelde hij vooraf, nog onwetend van het succes dat hem ten deel zou vallen.

Met Halifax won Albert Zoer ook het nationale 1.40 in Exloo.
📸 Arjen Schilperoord

Gelijk in de eerste wedstrijd, een 1.30 met een overvolle barrage met 20 deelnemers, liet Zoer zijn klasse zien. Als laatste starter eiste hij na een prachtige rit de overwinning op met zijn schimmel Jackpot (v. Zirocco Blue VDL) en verwees hij Alex Gill met Cabelensky Z naar de tweede plaats. Bij de huldiging balde Zoer de vuist; de strijdlust straalde er vanaf.

Twee paarden in de barrage

Dat bleek nog beter in het volgende 1.35. Albert Zoer plaatste zich met twee paarden voor de barrage. Eerst zette hij met de hengst Florian, eveneens van Zirocco Blue VDL, de snelste rit neer. Maar de strijd was nog niet gestreden en Zoer werd nog gepasseerd. Maar daar nam hij geen genoegen mee: met zijn tweede troef Jayla (v. Emerald van ’t Ruytershof) overtrof hij zijn eerdere rit en eiste hij alsnog de overwinning op.

Albert Zoer - Jayla
Albert Zoer met Jayla op weg naar de overwinning in het 1.35.
📸 Steven Stegen

En dan was er nog het afsluitende 1.40, aan het eind van een lange en natte dag. Bij een aantal ruiters leek de fut er wat uit, maar niet bij Albert Zoer die op zijn verjaardag nadrukkelijk in de ‘winning mood’ was. Zoer deed het bijna onmogelijke en schreef met Halifax, ook van Zirocco Blue VDL, ook deze wedstrijd op zijn naam.

Zoer spekte daarmee flink zijn eigen kas, want sponsor PlasmaMade had een mooie prijzenpot beschikbaar gesteld. Het leverde Zoer al met al 2250 euro op, maar vooral een ‘boost’ voor zijn zelfvertrouwen. Voor de ruiter uit Echten was het een dag om in te lijsten!