Sanne Thijssen maakt indruk tijdens Jumping De Achterhoek

Sanne Thijssen maakt indruk tijdens Jumping De Achterhoek

5 december 2015 11:34 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

VRAGENDER | STEGEN.NET

Het Limburgse talent Sanne Thijssen deed tijdens Jumping De Achterhoek weer van zich spreken. De 17-jarige amazone liet vrijdag in de kwalificatie tal van grote namen achter zich met haar schimmel Warette.
Sanne Thijssen rijdt de ereronde met Warette. foto: FotoTrailer

Sanne Thijssen rijdt de ereronde met Warette.
FOTOTRAILER

Toppers als Marcus Ehning en Rolf-Göran Bengtsson moesten hun meerdere erkennen in Sanne Thijssen, die niet voor het eerst in de schijnwerpers stond. Doron Kuipers werd voor de tweede dag op rij tweede met zijn geroutineerde Zinius (v. Nabab de Reve). Derde werd Marcus Ehning met de nog jonge, maar zeer beloftevolle hengst Cordynox (v. Cornado I), voor Twentenaar Remco Been met VDL Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker). Bengtsson liet zich uiteindelijk naar de zevende plaats drijven met de bloedmerrie Savita (v. Stakkato Gold).

Goed aan de maat
Het parcours van Henk Linders stond goed aan de maat, maar de paarden hadden er weinig moeite mee en 28 van de 85 bleven er foutloos. Daarvan kwamen er 19 daadwerkelijk terug in de barrage aangezien sommige ruiters de krachten van hun paarden willen sparen voor de hoofdrubriek op zondag.

Sanne Thijssen schoot als een pijl uit de boog en hoewel ze links en rechts een galopsprong extra reed, pakte ze tijdwinst door ultra-krap te draaien met Warette. ,,Het is maar een klein beestje. Op zich heeft ze best veel galop, maar ik kan heel makkelijk een galopsprong extra rijden zonder dat ze langzamer is. Eigenlijk heeft ze helemaal niet veel vermogen, maar ze is blind voor hoge hindernissen. Als ik haar een 1.50m Grote Prijs binnen zou rijden, zou ze het ook voor me doen.”

Leuk feitje is dat Warette in april de nummer twee van het Nederlands kampioenschap junioren in Mierlo was, maar geen medaille kreeg omdat Sanne Thijssen al goud won met de merrie Ulena die ze zondag in de Grote Prijs start.

De 33-jarige Johannes Ehning, jongere broer van topruiter Marcus Ehning, won vrijdag de 1.40m Medium Tour. Ehning bleef Chantal Regter met 0,05 seconde voor met Cayenne (v. Cornet Obolensky), die volgens de Duitser al zeker twintig internationale rubrieken heeft gewonnen.

Deel dit bericht