Noordelijke menners acteren sterk op Hippiade

Share
  • 18 augustus 2021 15:30

door: redactie, 18 augustus 2021 15:30

📌 Ermelo
📝 KNHS | paardensportnoord

De noordelijke deelnemers aan de Hippiade voor menners zijn zeer sterk voor de dag gekomen. Xander Tuitjer, Ito Werkman, Udo de Haan en Rudolf Pestman wisten goud te behalen.

Ondanks de mindere weersvoorspelling en het feit dat er geen publiek aanwezig mocht zijn, zat de sfeer er goed in tijdens de prachtig aangeklede Hippiade mennen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Rondom de ringen zijn gezellige zitjes ingericht voor de deelnemers en hun begeleiders waar goed gebruik van werd gemaakt. De grote zandpiste vormde het decor van de vaardigheid, de graspistes waren het toneel van de dressuurrubrieken.

Xander Tuintjer (26) mocht de hoogste trede van het podium betreden tijdens de huldiging op Medalplaza. Met de vijfjarige tuigpaardmerrie Luna (Atleet x Manno) was de Drentse menner de beste in de klasse B. ,,Ik heb Luna vorig jaar in juni beleerd. De Hippiade vandaag was haar derde wedstrijd. Dat ging hartstikke mooi. Ik probeer Luna op te leiden als rij/menpaard.”

Met een score van 68,67% ging de KNHS-titel in de klasse L dressuur paarden enkelspan naar Udo de Haan met HSP Milan. Op Medal Plaza mocht de ervaren Friese menner de gouden medaille, kampioenschapslint en de rubrieksprijzen van sponsor Horka in ontvangst nemen.

Goud en zilver voor Rudolf Pestman

Met zijn imponerende 18-jarige bonte Diesel nam international Rudolf Pestman (coverfoto) deel aan de Hippiade. Het resultaat: goud in de klasse Z dressuur en zilver in de vaardigheid klasse ZZ. ,,Diesel is in de kracht van zijn leven”, vertelde Pestman na afloop over zijn paard.

Bij de tweespannen hoogste klasse eiste Ito Werkman uit Ten Post de titel op. De Groninger zette Harry Streutker uit Coevorden op ruime achterstand.