archief
contact
+31 6 53239630

Noordelijke pony­rui­ters sco­ren op Hippiade

ERMELO — De Noordelijke pony­rui­ters wis­ten op de Hippiade goed te sco­ren. Marten Luiten werd afge­te­kend kam­pi­oen in de Z1 met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star. Bij de meer­tal­len gin­gen de leden van PC Nienoord en PC Exloo met titels naar huis. 
Tijdens de Hippiade voor pony's kwamen de Noordelijke deelnemers sterk voor de dag.

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

De pony­rui­ters van PC Nienoord en PC Exloo heb­ben zater­dag tij­dens de Hippiade voor pony’s goed gepres­teerd. Beide Noordelijke clubs gin­gen met een titel naar huis bij de meer­tal­len. Marten Luiten werd kam­pi­oen in de Z1.

De afde­lings­dres­suur en het ver­e­ni­gings­kam­pi­oen­schap op de Hippiade pony’s 2015 leverde nog meer sfeer en heel veel publiek. Je kon dit jaar over de hoof­den lopen op het zon­over­go­ten ter­rein van het Nationaal Hippisch Centrum.

Tijdens de Hippiade voor pony's kwamen de Noordelijke deelnemers sterk voor de dag.
Tijdens de Hippiade voor pony’s kwa­men de Noordelijke deel­ne­mers sterk voor de dag.

Het zes­tal van RV Exloo won de titel in de klasse M/Z cate­go­rie DE. De ploeg van com­man­dant Koos Naber behaalde een uit­ste­kende score: 72.20%. „Het ging van­daag heel goed”, klinkt het in koor vanaf de pony’s. „Onze com­man­dant Koos Naber is naar een brui­loft. Als het nodig is, is hij heel streng. We oefen­den eerst één keer in de week, daarna twee keer.”

Lof voor PC Nienoord
Ponyclub Nienoord uit Tolbert werd kam­pi­oen met het vier­tal in de kür op muziek. De ama­zo­nes en com­man­dant Helen de Koning kre­gen veel lof van de jury, van­wege de mooie muziek en de ver­ras­sende lij­nen. Met een score van 68,50% bleef Nienoord het vier­tal van Zilfia’s Hoeve (67,167%) gemak­ke­lijk voor.

Het viertal van PC Nienoord op weg naar de titel.
Het vier­tal van PC Nienoord op weg naar de titel.
FOTO: FACEBOOK

Titel voor Marten Luiten
In de indi­vi­du­ele Z1 was Marten Luiten opnieuw suc­ces­vol. Met een prach­tige score van 70,49% was de 13-jarige rui­ter uit Winschoten onbe­twist de beste in deze klasse met zijn pony Goldwin’s Hoeve’s Movie Star.

Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star (archief). Foto: Facebook | Jeanette Drenth
Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star (archief).
FOTO: FACEBOOK | JEANETTE DRENTH

Het was hun derde Hippiade-titel op rij. „ Het is een hele fijne pony. Als er veel publiek is dan kijkt ze wel even, maar in de ring geeft ze hon­derd pro­cent. We heb­ben Movie Star samen met haar fok­ster Hilde Drent uit Onstwedde. Ik ga nu Z2 star­ten en dan zien we wel hoe ver we komen”, ver­telde Marten, die lest bij Christa Larmoyeur. Floor van der Kuijl ein­digde met Rubels Junior als tweede met 67,16%.

In de Z2 eiste EK-ama­zone Daphne van Peperstraten de KNHS-titel op met Don Camillo Du Bois. In de kür wer­den mon­ster­sco­res behaald. Zo zag Van Peperstraten haar optre­den beloond met 79,792%. Het was voor haar de eer­ste titel op de Hippiade.

Springen
Bij het sprin­gen klasse Z kleine maat zorgde Henrica Bakker voor een mooi Noordelijk suc­ces. De ama­zone van de Heideruters uit Harkema eiste met Moesti de titel op. In de bar­rage bleef de Friese ama­zone Jessy Tewis op Enjoy de baas. In de M grote maat werd Anouk Vos uit Dalerveen (Boekweitruiters) met Bbn Buddha To Buddha reser­ve­kam­pi­oen, ach­ter kam­pi­oene Jessie Wiefferink.

Kampioene in de ZZ DE werd Charlotte Kuijpers met Cooper. Anouk Vos wist niet tot de bar­rage door te drin­gen. Ze maakte in de eer­ste omloop een foutje met Whisper en belandde daar­mee op plaats 15. De titel in de Z cat DE was voor Nina van Enckevort met Diego.

1 comment

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
5
Share