Harrie Smolders tweede in Grote Prijs Indoor Brabant

Share
  • 13 maart 2022 20:58

door: KNHS, 13 maart 2022 20:58

📌 DEN BOSCH – Harrie Smolders was meer dan tevreden met zijn tweede plaats in het hoofd­nummer van Indoor Brabant. Een super prestatie van de nummer 10 van de wereld, die alleen de Duitser Daniel Deusser voor zich moest dulden. Vier ruiters van TeamNL presteer­den het om de barrage te bereiken.

Willem Greve reed zijn hengst Grandorado TN naar de derde plaats en liet daarmee Bart Bles net achter zich. Jack Ansems maakte op plaats 6 het Nederlandse succes compleet.

Met twaalf combinaties en vier Nederlanders in de barrage van de Rolex Grand Prix, onderdeel van de Grand Slam, kreeg The Dutch Masters-Indoor Brabant Horseshow een geweldige climax.

Harrie Smolders en Monaco.
📸 FEI | DigiShots

Daniel Deusser verpestte een Oranje-feest door met Scuderia 1918 Tobago de tijd van Harrie Smolders met slechts 0.13 seconden te verbeteren. De Duitser die in Aken vorig jaar september de Rolex Grand Prix won mocht een bonus van 250 duizend en de hoofdprijs van 210.000 incasseren.

Daniel Deusser eiste met Scuderia 1918 Tobago Z de overwinning op bij The Dutch Masters / Indoor Brabant.
📸 The Dutch Masters | Remco Veurink

Vroege loting

Harrie Smolders verdiende met de tweede plaats 140.000 euro. Smolders ging als nummer twee van start in de barrage en reed werkelijk superieur foutloos naar een tijd van 38.03 seconden. ,,Het was een beetje een nadeel dat ik een vroege loting had. Ik heb mijn eigen ronde gereden. Daarna zag ik dat ik een klein gaat je had open gelaten en dat het sneller kon. Maar die gingen toch in de fout omdat ze meer risico namen. Ik denk dan Daniel Deusser een ronde uit het boekje reed. Dat is topsport. Het wordt beslist op honderden van seconden. Monaco heeft weer fantastisch gesprongen. Ik ben super tevreden. Nu op naar de Wereldbekerfinale in Leipzig volgende maand”, vertelt Smolders na afloop.

Willem Greve reed als laatste deelnemer de barrage met de pas elfjarige hengst Gandorado TN. Ze gaven alles en kwamen over de finishlijn een fractie tekort voor de overwinning. De derde plaats was hun deel in een van de meest prestigieuze grote prijzen van het jaar. ,,Mega-gaaf dit resultaat. Ik heb Grandorado TN vanaf nul opgeleid. Hij heeft altijd in de spotlights gestaan, omdat het een veelgevraagde dekhengst is. Ik heb altijd in hem geloofd en ik heb hem naar deze Grote Prijs echt toegewerkt. Ik had vooraf al een super gevoel. Hij is in vorm en nu valt alles op zijn plek. Op dit niveau komen alle facetten van de sport naar boven. Dit geeft heel veel voldoening.”

Bart Bles had als achtste starter in de barrage gezien hoe het kon en gaf alles met zijn ruin Kriskras DV. Ze bleven wederom foutloos en kwamen over de finish in een tijd van 39.64 seconden. ,,Ik ben heel bij met deze prestatie. Kriskras DV was zeer goed ik vorm. Meer kon ik er niet uithalen. Ik moest me concentreren op de insprong van de dubbel. Ik maakte de wending mooi, maar moest naar de laatste hindernis iets naar buiten rijden. Maar ik ben er heel blij mee.”

Jack Ansems debuteerde met de merrie Fliere Fluiter op vijfsterren niveau en verrasten velen met twee superieure foutloze ronden. Ze eindigden op de zesde plaats. ,,Ik was al heel blij dat ik hier mocht rijden. En dat het dan zo uitpakt vind ik gewoon niet normaal. Fliere Fluiter sprong abnormaal goed. Ze vecht enorm voor me en geeft nooit op. Fantastisch om hier voor dit uitbundige Nederlandse publiek te rijden. Dat het voor mij als Brabander zo uitpakt is echt fantastisch.”

Uitslag Rolex Grand Prix The Dutch Masters-Indoor Brabant Horseshow, 1.60m

  1. Daniel Deusser (Dui), Scuderia 1918 Tobago (v.Tangelo van de Zuuthoeve), 0 – 0, 37.90 sec
  2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco (v.Cassini II), 0 -0, 38.03 sec
  3. Willlem Greve (Markelo), Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek), 0 – 0, 38.40 sec
  4. Bart Bles (Babberich), Kriskras DV (v.Cooper van de Heffick), 0 – 0, 39.64 sec
  5. Jack Ansems (Sint-Oedenrode), Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 0 – 0, 40.93 sec