archief
contact
+31 6 53239630

Harrie Smolders pakt met Monaco tweede plaats in Genève

📌 GENÈVE – Harrie Smolders pakte zondag de tweede plaats in Rolex Grote Prijs van Genève. In de barrage met maar zes deelnemers moest Smolders alleen buigen voor Martin Fuchs met de KWPN’er Leone Jei (Baltic VDL x Corland).

📌 Genève
📝 paardensportnoord | KNHS

Harrie Smolders pakte zondag de tweede plaats in Rolex Grote Prijs van Genève. In de barrage met maar zes deelnemers moest Smolders alleen buigen voor Martin Fuchs met de KWPN’er Leone Jei (Baltic VDL x Corland).

Harrie Smolders wist zich als enige Nederlander voor de beslissende ronde te plaatsen. Kevin Jochems maakte in de omloop met Emmerton een springfout, maar kwam met een snelle tijd toch nog op plaats 11 terecht.

De opgave in de finale van Genève was zwaar: het duurde tot de 24e rit voordat er een foutloze combinatie op het scorebord stond. Uiteindelijk slaagden slechts zes combinaties er in om foutloos te blijven. ,,Een moeilijk, maar biljant parcours, het beste ooit van deze ontwerper”, vond Martin Fuchs.

De Zwitser zegevierde voor eigen publiek met de 9-jarige ruin Leone Jei (coverfoto). Ook vorig jaar was hij de beste op het CHI Genève. ,,Dit paard blijft me verbazen”, sprak de winnaar. ,,Hij springt met zo veel gemak en doet altijd zijn best.”

Harrie Smolders was met Monaco de laatste van de zes combinaties in de bloedstollende barrage van de vijfsterren Rolex Grand Prix van Geneve. Met een feilloos en vol risico gereden rit was de jacht op de tijd van 41.54 seconden van de leider Martin Fuchs. Op de finishlijn was het verschil slechts 0.23 seconden in het voordeel van de Zwitser.

Smolders: ,,Martin reed echt de barrage van zijn leven. Hij benutte de enorme galoppassen van zijn paard Leone Jei optimaal. Mijn paard Monaco sprong echt superieur. De rollback in het parcours die ik reed was fenomenaal. Ik was in de wendingen sneller dan Martin. Halverwege lag ik wat achter in de tijd. Met zulke lange stukken in de barrage was dat niet helemaal in mijn voordeel.”

,,Monaco is in bloedvorm. Gisteren was hij derde, vandaag tweede. Jammer dat er morgen geen concours is”, lacht Smolders. Dit is zijn beste prestatie tot nu toe in een Grote Prijs van Rolex Grand Slam.

Uitslag Rolex Grand Prix of Geneve, 1.60m

  1. Martin Fuchs (Zwi), Leone Jei (v.Baltic VDL), 0 – 0, 41.54 sec
  2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco (v.Cassini II), 0 – 0, 41.77 sec
  3. Max Kühner (Oos), Elekric Blue P (v.Eldorado van de Zeshoek), 0 – 0, 42.22 sec
    11. Kevin Jochems (Sliedrecht), Emmerton (v.Silvio I), 4, 76.99 sec

Total
8
Shares

reageer...

gerelateerde berichten
Total
8
Share