Superfinale Global Champions Tour voor Daniel Deusser

Share
  • 20 november 2022 11:55

door: redactie, 20 november 2022 11:55

📌 PRAAG – Daniel Deusser is de winnaar van de super­finale van de Longines Global Cham­pions Tour. De Duitser zege­vierde in het zadel van Tobago Z. Harrie Smolders werd met Monaco N.O.P. vijfde.

In het volgepakte stadion in Praag ont­spon zich een mooie finale, met de groten der aarde van de hippische sport. In de ruime piste werden twee pittige om­lopen afgewerkt, waarbij slechts twee com­binaties beide manches fout­loos af wisten te leggen.

Daniel Deusser maakte grote indruk. Met veel gevoel reed hij Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo van de Zuut­hoeve) twee keer fout­loos rond, waarbij de hengst zijn enorme ver­mogen keer op keer etaleerde. Zij zetten ook de snelste tijd en dat leverde Deusser de winnende premie van ruim drie ton op.

Zijn landgenote Katrin Ecker­mann bleef met Cala Mandia ook dubbel foutloos, maar ze was net even lang­zamer dan Deusser en eindigde op de tweede plaats. McLain Ward werd derde, de Amerikaan kreeg met HH Azur in beide omlopen slechts een tijdfout.

Harrie Smolders

Harrie Smolders zette met Monaco N.O.P. een vlekkeloze eerste foutloze ronde neer. In de tweede manche kreeg het duo een hele lichte fout. Daarmee eindigde Smolders nog altijd op een mooie vijfde plaats.

Sanne Thijssen had zich als tweede Nederlander geplaatst voor deze superfinale, dankzij haar overwinning in Madrid. Nu zat het Thijssen niet mee. In de eerste ronde tikte Con Quidam RB direct al op de eerste hindernis een balk uit de lepels. Daarna volgde nog een weigering en de nodige tijdfouten.

📝 Stegen.net
📸 LGCT | Stefano Grasso