Marten Luiten KNHS-kampioen Z2-dressuur

Share
  • 7 maart 2022 10:56

door: redactie, 7 maart 2022 10:56

Voor Marten Luiten is het opnieuw een mooie mijlpaal, nadat hij eerder als tot KNHS talent van het jaar werd verkozen. ,,In de eerste proef wonnen we una­niem met 71,9%. In de kür gaf hij weer een topgevoel! Ondanks een fout een mooie score van 74,4% en een tweede plaats, en overall kampioen! Ik heb echt genoten van dit weekend”, zo laat hij weten. Het was pas de zesde keer dat Luiten met Johnny in actie kwam.

De kür van Marten en Johnny was zeker niet foutloos. Een galop­changement mocht zeker mooier. ,,Ik kwam zelf te groot in en daardoor hadden we even een over­reactie. Dat was jammer. Gelukkig kon het overdoen. Johnny heeft heel veel power in draf. Dat is echt een luxe probleem, maar het gaat wel steeds beter. Ik ga hier nu eerst van genieten en dan in de zomer verder trainen naar het ZZ-licht en het ZZ-zwaar. Het is de bedoeling dat ik hem blijf rijden.”

Het ZZ-licht werd afgetekend gewonnen door Bart Veeze en de hengst Kyton. ,,Kyton is echt een paard dat in de proef steeds enorm zijn best doet. Die gaat later echt Grand Prix lopen”, aldus Bart Veeze. De titel volgt voor het duo na de Hippiade-titel in de klasse Z2 vorig jaar september. Op bijna twee procent achterstand eiste Drents kampioen Adelinde Cor­nelissen de reesrvetitel op met Luquido.

In het Z1 was er Noordelijk succes door de mooie derde plaats voor Zoë Schipper uit Buinen. Zij kwam aan de start met Lexington (v. Toto jr.). De ervaren Miranda Rongen werd in deze klasse kampioen met Kir Royaal.

Bij de pony’s Z1 grote maat was de tweede plaats voor Kyra Hingstman uit Westerbork met Goldwyn. De leerlinge van Loes Corsel eindigde op dezelfde gemiddelde score als kampioene Sissi Gijssen met New Star B, maar de punten onderaan het protocol gaven het voordeel aan Gijssen. Toch is het voor de Drentse combinatie zilver met een gouden randje. Kyra Hingstman kwam ook in het Z2 in de baan en eindigde in die klasse al twaalfde met Ti Amo, waarmee ze een prima dag had in Ermelo.