Hessel Hoekstra de beste op CSI Eindhoven

Share
  • 29 mei 2022 19:13

door: KNHS, 29 mei 2022 19:13

Slechts drie van de 48 combinaties wisten de hindernissen van de Grote Prijs van Eindhoven, opgesteld door parcoursbouwer Henk Linders, in takt te houden. Van het trio in de barrage startte Hessel Hoekstra als eerste met zijn bruine hengst Ikoon VDL.

Hoekstra: ,,Ik wist niet wat de rest ging doen, dus ik moest de tijd zetten en foutloos blijven. Dat is gelukt”, vertelt hij na afloop voor de camera van ClipmyHorse. ,,Giampiero die na mij startte kreeg acht strafpunten en Niels eentje. Dit is iets heel speciaals. Het is de eerste Grote Prijs die ik win. Gaaf. Deze overwinning blijf ik altijd onthouden. Het was ook de eerste keer dat ik in Eindhoven reed, een geweldig concours.”

Het paard waarmee Hessel won is de hengst Ikoon VDL in gezamenlijk eigendom van VDL Stud en Stal Wiefferink, de werkgever van Hoekstra. ,,Hij is pas negen jaar oud, heel jong nog. Ikoon VDL heeft al heel veel Grote Prijzen foutloos gesprongen, maar nog nooit één gewonnen. Ik rijd hem al twee jaar nu. Vandaag klopte alles. Ik hoop dat ik hem kan blijven rijden en we meer Grote Prijzen kunnen gaan winnen.”

Niels Kersten (22) wist dat hij kans maakte op de overwinning nadat de Italiaan Garofalo met de hengst Gaspahr de finishlijn passeerde met 8 strafpunten. Kersten koos de aanval en reed zijn paard High Hopes SFN in een hoog tempo door de het parcours. Maar een balk viel en zijn tijd bleek nog iets langzamer dan die van Hoekstra. De tweede plaats was een mooie opsteker voor de jonge Kersten en het Springpaardenfonds Nederland, de eigenaar van High Hopes SFN.

Uitslag CSI3* Grote Prijs van Eindhoven

  1. Hessel Hoekstra (Lelystad), Ikoon VDL (v.Bubalu VDL), 0 – 0, 46.78 sec
  2. Niels Kersten (Eghel), High Hopes SFN (v.Numero Uno), 0 – 4, 47.68 sec
  3. Giampiero Garofalo (Ita), Gaspahr (v.Berlin), 0 – 8, 52.83 sec