archief
contact
+31 6 53239630

Hessel Hoekstra de beste op CSI Eindhoven

ūüďĆ EINDHOVEN ‚ÄĒ Hessel Hoekstra boekte zon¬≠dag¬≠mid¬≠dag de groot¬≠ste over¬≠win¬≠ning van zijn loop¬≠baan met de winst in de drie¬≠ster¬≠ren Grote Prijs van Eindhoven. De 21-jarige rui¬≠ter startte als eer¬≠ste van de drie com¬≠bi¬≠na¬≠ties in de bar¬≠rage en pakte met Icoon VDL (v. VDL Bubalu) de hoofdprijs. 

ūüďĆ EINDHOVEN ‚ÄĒ Een over¬≠win¬≠ning om altijd te ont¬≠hou¬≠den. Zo ziet Hessel Hoekstra uit Lelystad zijn zege in de Grote Prijs van het CSI3* Eindhoven. In de bar¬≠rage bleef de 21-jarige rui¬≠ter als enige fout¬≠loos. Met Icoon VDL ver¬≠wees hij Niels Kersten naar de tweede plaats.

Slechts drie van de 48 com¬≠bi¬≠na¬≠ties wis¬≠ten de hin¬≠der¬≠nis¬≠sen van de Grote Prijs van Eindhoven, opge¬≠steld door par¬≠cours¬≠bou¬≠wer Henk Linders, in takt te hou¬≠den. Van het trio in de bar¬≠rage startte Hessel Hoekstra als eer¬≠ste met zijn bruine hengst Ikoon VDL.

Hoekstra: ‚ÄěIk wist niet wat de rest ging doen, dus ik moest de tijd zet¬≠ten en fout¬≠loos blij¬≠ven. Dat is gelukt‚ÄĚ, ver¬≠telt hij na afloop voor de camera van ClipmyHorse. ‚ÄěGiampiero die na mij startte kreeg acht straf¬≠pun¬≠ten en Niels een¬≠tje. Dit is iets heel spe¬≠ci¬≠aals. Het is de eer¬≠ste Grote Prijs die ik win. Gaaf. Deze over¬≠win¬≠ning blijf ik altijd ont¬≠hou¬≠den. Het was ook de eer¬≠ste keer dat ik in Eindhoven reed, een gewel¬≠dig concours.‚ÄĚ

‚ÄėVandaag klopte alles‚Äô

Het paard waar¬≠mee Hessel won is de hengst Ikoon VDL in geza¬≠men¬≠lijk eigen¬≠dom van VDL Stud en Stal Wiefferink, de werk¬≠ge¬≠ver van Hoekstra. ‚ÄěHij is pas negen jaar oud, heel jong nog. Ikoon VDL heeft al heel veel Grote Prijzen fout¬≠loos gespron¬≠gen, maar nog nooit √©√©n gewon¬≠nen. Ik rijd hem al twee jaar nu. Vandaag klopte alles. Ik hoop dat ik hem kan blij¬≠ven rij¬≠den en we meer Grote Prijzen kun¬≠nen gaan winnen.‚ÄĚ

Niels Kersten (22) wist dat hij kans maakte op de over¬≠win¬≠ning nadat de Italiaan Garofalo met de hengst Gaspahr de finish¬≠lijn pas¬≠seerde met 8 straf¬≠pun¬≠ten. Kersten koos de aan¬≠val en reed zijn paard High Hopes SFN in een hoog tempo door de het par¬≠cours. Maar een balk viel en zijn tijd bleek nog iets lang¬≠za¬≠mer dan die van Hoekstra. De tweede plaats was een mooie opste¬≠ker voor de jonge Kersten en het Springpaardenfonds Nederland, de eige¬≠naar van High Hopes SFN.

Uitslag CSI3* Grote Prijs van Eindhoven

  1. Hessel Hoekstra (Lelystad), Ikoon VDL (v.Bubalu VDL), 0 ‚Äď 0, 46.78 sec
  2. Niels Kersten (Eghel), High Hopes SFN (v.Numero Uno), 0 ‚Äď 4, 47.68 sec
  3. Giampiero Garofalo (Ita), Gaspahr (v.Berlin), 0 ‚Äď 8, 52.83 sec
gerelateerde berichten
Total
10
Share