archief
contact
+31 6 53239630

EK Hartpury: teamzilver voor Nederlandse Junioren

📌 HARTPURY – De Nederlandse Junioren hebben op het EK dressuur teamzilver gewonnen. De Young Riders kwamen op ditzelfde kampioenschap niet verder dan de zesde plaats in de landenwedstrijd. Het goud is in beide leeftijdscategorieĆ«n voor Duitsland.

📌 HARTPURY – Duitsland won op het EK dressuur voor de jeugd gouden medailles met hun teams bij zowel de Junioren als de Young Riders. Voor Nederland was er zilver bij de Junioren. De equipe bestond uit Rowena Weggelaar, Lara van Nek, Jill Bogers en Micky Schelstraete.

Voor bondscoach Monique Peutz was de teammedaille bij de Junioren op voorhand zeker geen gelopen race. ,,We zijn met een jeugdig team op dit kampioenschap: we hebben twee jonge paarden bij ons en lang niet alle teamleden hadden EK-ervaring. Van tevoren hoopte ik dat ze boven zichzelf konden uitstijgen en gelukkig werkte dat in de praktijk ook zo. Ik ben heel trots op deze teammedaille en de amazones die zo goed gereden hebben.ā€

Harmonieuze verrichtingen

Micky Schelstraete deed goede zaken door Knight Rider (v.Uphill) naar 73,81% en de vijfde positie te rijden. De amazone uit Gemonde reed een proef met veel controle, waarin het totaalbeeld aansprekend is.

Jill Bogers en de charmante KWPN-hengst Lennox U.S. scoorden 73,39% en daarmee staan Bogers en de zoon van Grand Galaxy Win op de zesde plek. Volgens Monique Peutz laat deze combinatie een heel mooi harmonieus totaalbeeld zien, wat internationaal heel positieve reacties oplevert.

Rowena Weggelaar reed als eerste starter Don Quichot (v.United) naar 71,36% en dat betekende de elfde plaats voor een fantastische proef. Het wegstreepresultaat is voor Lara van Nek. Met haar Fariska (v.Vivaldi) reed ze, ondanks een storing bij het binnenkomen, naar 69,69%, wat de 21e plek betekende.

Geen teammedaille Young Riders

Voor het eerst in decennia hebben de Nederlandse Young Riders geen teammedaille weten te behalen. Beste Nederlandse resultaat was voor Robin Heiden en haar Gasmonkey (v.Tuschinski), dit duo zette een harmonieuze proef neer. Heiden kwam met 71,88% tot de veertiende plek.

Brandy Bos en Florett W (v.Jazz) scoorden met een stabiele proef zonder grote fouten 70,82% en werden daarmee zeventiende. Shanna Baars en Farzana G (v.AmpĆØre) reden 69,55% bij elkaar. Het wegstreepresultaat is voor Jo-Anne Koch en Westpoint-dochter Darabel.

Landenwedstrijd EK 2022 Junioren

 1. Duitsland – 222.243
 2. Nederland – 218.576
  Rowena Weggelaar (Roermond) – Don Quichot (v. United), 71.364%
  Lara van Nek (Wijdewormer) – Fariska (v. Vivaldi), 69.697%
  Jill Bogers (Alem) – Lennox U.S. (v. Grand Galaxy Win), 73.394%
  Micky Schelstraete (Gemonde) – Knight Rider (v. Uphill), 73.818%
 3. Groot BrittanniĆ« – 216.879

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel