KNHS steekt stokje voor wedstrijd driejarigen in Tolbert

Share
  • 26 juli 2022 17:04

door: redactie, 26 juli 2022 17:04

📌 TOLBERT – Een flinke domper voor L&R Horse Events. Het geplande evenement voor driejarigen op 2 september in Tolbert moet worden geschrapt. Niet omdat er geen belangstelling is, maar de KNHS ziet een evenement met zulke jonge paarden niet meer zitten.

Vier jaar geleden begon L&R Horse Events uit Ees met de speciale rubriek voor driejarigen. ,,Het idee was om jonge paarden een positieve eerste ervaring op een wedstrijd te bezorgen”, zo laat het bedrijf op Instagram weten.

,,We weten dat een groot aantal Subtop-ruiters hun jonge paarden pas voor het eerst in de klasse L of M mogen starten. Ze zijn dan nog nooit op wedstrijd geweest, maar moeten wel een pittig proefje lopen. Daarom zijn we destijds begonnen met een wedstijd waarbij het niet draait om de meest spectaculaire bewegingen, maar dat het paard een harmonieus beeld toont en dat duidelijk wordt dat het paard correct is beleerd.”

De KNHS staat op het standpunt dat een wedstrijd voor driejarigen niet voor de datum van 1 oktober mag plaatsvinden. De hippische sportbond stelt ook dat als de wedstrijd voor driejarigen niet wordt geschrapt dat dan de K&U wedstrijd die op de rol staat naar elders wordt verplaatst.

🔴 Stegen.net