Ruim baan voor jonge dressuurpaarden in Tolbert

  • 3 augustus 2018 11:39
door: redactie, 3 augustus 2018 11:39

blokjeTolbert | Stegen.net
Op 8 en 9 september staat het buitenterrein van de HJC-manege in het teken van een tweedaagse Subtop wedstrijd. Dit jaar wordt er een nieuw element aan toegevoegd: een wedstrijd voor drie tot en met zesjarige dressuurpaarden. L&R Horse Events Young Talent is een initiatief van Lineke en Rolinde Meursing.

Patrick van der Meer in gesprek met Lineke Meursing van L&R Horse Events.
L&R Horse Events

Moeder en dochter hebben met hun eigen evenementenbureau eerder al een L&R Horse Event georganiseerd. Dat was indoor in januari in Assen. ,,Dit bleek een geslaagde eerste editie met een mooi vol deelnemersveld bestaande uit onder andere Imke Schellekens, Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer. Voor de outdoor-editie is L&R Horse Events verhuisd naar de prachtige accommodatie van de HJC Manege in Tolbert. Een extra uitbreiding kent de outdoor-editie met de toevoeging van L&R Horse Events’ Young Talent en de kadervorming voor de jeugdrubrieken”, aldus Rolinde Meursing.

De wedstrijd voor jonge dressuurpaarden moet helpen om getalenteerde paarden te behouden. ,,De centrale keuringen in Noord-Nederland leven nog echt en er lopen goede kwaliteitsvolle paarden rond. Deze talenten willen we behouden voor de toekomst. Zo werd bijvoorbeeld Totilas ook in het Noorden geboren”, vertelt Meursing.

,,Door middel van onze lessen en bijscholingen willen we het niveau in het noorden verhogen. Daar past een wedstrijd goed bij om de geleerde lessen in de praktijk ten uitvoer te brengen. Hiermee willen we de topsport bereikbaarder maken voor de amateurs in de basissport.”

Kadervorming
Naast jonge paarden vormen de jeugdruiters ook de prioriteit op de Subtop Dressuur tweedaagse. Op zaterdag worden alle subtoprubrieken verreden en op zondag vormt de wedstrijd voor de jeugdruiters een kadervorming. Deze kadervorming is er voor de pony’s, children, junioren, young riders en U25. ,,Wij vinden het belangrijk om de jeugd in de paardensport te stimuleren, want immers de jeugd heeft de toekomst. Zo heeft één van de grootste talenten van Noord-Nederland, Marten Luiten, die afgelopen weekend brons won op het NK, zich ook al aangemeld”, vertelt Lineke Meursing.

Meer informatie vind je hier