‘Eventing Exloo is echt een aanwinst’

Share
  • 15 december 2018 18:30

door: Steven Stegen, 15 december 2018 18:30

🔴 exloo
Veel positieve reacties zaterdag bij de nieuwe eventing in Exloo. De wedstrijd, deels binnen en deels buiten, is volgens amazone Marinka Karhof echt een aanwinst.

De nieuwe wedstrijd trekt over het hele weekend ruim 150 deelnemers uit alle windstreken. Dressuur wordt er niet gereden, wel eerst een ‘normaal’ springparcours in de binnenbak, aansluitend een aantal natuurlijke sprongen op het grote buitenterrein en vervolgens nog een ronde binnen over de meest uiteenlopende crosshindernissen. Dat alles prachtig gedecoreerd.

Marinka Karhof en Lidey II.
📸 Steven Stegen

Denise de Groot van de organisatie is blij met de positieve reacties. ,,We hebben als team ook veel werk verzet. We hebben in Exloo al eens een outdoor eventing georganiseerd en toen is het idee ontstaan om dit ook in de winter te gaan doen. Het gaat niet alleen om de wedstrijd, er is ook een educatief element.”

Aanwinst

Marinka Karhof uit Exloo won zaterdag de klasse B met haar paard Lidewey II. ,,Ik vind deze wedstrijd echt een aanwinst. Er zijn in het Noorden niet zo veel wedstrijden voor eventers. Westerbork en Oenkerk zijn al afgevallen. Dus dit is heel mooi.”

Karhof traint bij Jan Vrieling en ze liet duidelijk zien dat ze al meer ervaring in deze sport heeft. Ze stuurde haar paard veel korter rond dan de concurrentie. Anne van den Eerenbeemt pakte met Hot Summer de tweede prijs in de klasse B. Nadja Hilbrandt eindigde met Amy als derde.