WK Herning: brons voor Dinja van Liere in Grand Prix Special

Share
  • 8 augustus 2022 20:29

door: redactie, 8 augustus 2022 20:29

Fry kwam met Glamourdale tot 82,508. De Deense Cathrine Laudrup-Dufour behaalde met Vamos Amigos een totaal van 81,322.

Van Liere werd in het begin van haar proef nog even verrast toen Hermès even schrok, maar ze herstelde super en wist de hengst al snel weer tot ontspanning te brengen. Vooral de piaffe, passage en de wissels waren van grote klasse.

Het podium bij het WK in de Grand Prix Special, met goud voor Charlotte Fry, zilver voor Cathrine Laudrup Dufour en brons voor Dinja van Liere.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Van Liere blikt tevreden terug. ,,Het doel was om een foutloze proef neer te zetten. Men zei tegen me: ‘Doe er nog maar een schepje bovenop’. Ik heb in overleg met mijn trainer Rieky Young besloten om er juist geen schepje bovenop te doen, maar om foutloos te willen blijven. Ik ben hier superblij mee.”

,,Hermès had twee schrikmomentjes, maar we hadden geen grote fouten. Daarin zie je dat Hermès steeds volwassener en steeds meer ervaren wordt. Hij ís scherp en áls hij omdraait, gaat dat heel vlug, maar ik ken hem steeds beter en ik was vandaag ook scherp om dat te voorkomen. Toch kan het nog beter. Hij kan nog wat meer gelaten zijn en de aanleuning kan wat meer voor me uit zijn, dan kan ik er nog mooier aan rijden.”

Emmelie Scholtens en Indian Rock komen (v. Apache) komen ook in aanmerking voor de kür op muziek. Scholtens reed 74,16% bij elkaar. ,,Het eerste deel van mijn proef ging superfijn. Het is jammer dat twee series mislukten, maar dat is meer onervarenheid dan een gebrek aan kwaliteit. Als Indian Rock dat foutloos doet, krijgt hij megapunten. Er zit echt nog heel veel meer in”, vertelde de trotse amazone uit Gorinchem die vandaag een veertiende plek behaalde.

Thamar Zweistra kwam met Hexagon’s Ich Weiss op plaats 20. Voor haar zit het WK er daarmee op.

De dressuurequipe plaatste zich in het weekeinde bij de landenwedstrijd al voor de Olympische Spelen in Parijs. De formatie eindigde als vijfde in het landenklassement. Een plek bij de eerste zes volstond voor kwalificatie voor de Spelen van 2024 in de hoofdstad van Frankrijk.

📝 Stegen.net | KNHS
📸 FEI | Leanjo de Koster

WK Herning, Grand Prix Special

Ruiter

Paard

score

1.

Charlotte Fry
🇬🇧

Glamourdale
v. Lord Leatherdale

82,508%

2.

Cathrine Laudrup-Dufour
🇩🇰

Vamos Amigos
v. Vitalis

81,322%

3.

Dinja van Liere
🇳🇱

Hermès
v. Easy Game

79,407%