Dinja van Liere derde bij debuut in wereldbeker: ‘echt heel tof’

  • 24 oktober 2021 11:53

door: KNHS, 24 oktober 2021 11:53

📌 Herning
📝 KNHS | paardensportnoord

Dinja van Liere is bij haar wereldbekerdebuut op een hele mooie derde plaats geëindigd. Voor een enthousiast Deens publiek reed Van Liere haar tophengst Hermès naar een score van 84.360 procent. Van Liere moest de thuis rijdende amazones Cathrine Dufour en Carina Krüth voor zich dulden.

De amazone uit Uden reageerde na afloop enthousiast. ,,Dit is wel een kadootje, derde worden in onze eerste wereldbekerwedstrijd. Echt heel tof!”

Dinja van Liere eindigde met Hermes als derde bij haar debuut in de wereldbeker in Herning.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Dinja van Liere reisde naar Herning voor haar debuut in een FEI Wereldbekerwedstrijd. En net als alle andere keren dat ze dit jaar met Hermès debuteerde op het hoogste niveau deed Van Liere dat overtuigend. Met een schitterende proef op muziek liet ze de kwaliteiten van de negenjarige hengst weer tot zijn recht komen.

Met nog meer expressie en vanzelfsprekendheid dan enkele weken geleden in Aken kreeg ze het uitzinnige publiek in Herning op haar hand. Ook de juryleden genoten en lieten dat blijken met hoge cijfers, waaronder meerdere keren 8,5 en 9 op het protocol. Het totaal kwam uit op 84.360 procent.

Onder de indruk

,,Super gaaf. Ik ben hartstikke blij”, vertelt Van Liere. ,,Dit was onze eerste grote indoor en dat is best wel anders dan de wedstrijden buiten, waar alles ruimer is. Hier in Herning leek het net of het publiek op je af komt. Ik merkte wel dat Hermès links en rechts om zich heen keek en onder de indruk was. Dat merkte ik tijdens de kür op muziek waar hij wat meer voor me uit kon zijn. Ik had daardoor een kleine hapering in de galopchangementen om de twee passen. Zijn piaffe en passage worden nog steeds beter en sterker en ik voel dat hij dat ook makkelijker aan kan.”

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Van Liere reed deze keer ook voor internationale juryleden die haar nog niet eerder beoordeeld hadden. ,,De juryleden waren super positief met hun commentaren op mijn protocollen en heel enthousiast. Hermès geeft een heel mooi harmonieus beeld wat door de juryleden heel erg gewaardeerd wordt en wij ons ook kleine foutjes kunnen veroorloven.”

Drie collega’s van TeamNL konden tegenover Van Liere en de overige deelnemers niet echt een vuist maken. Vincent van Gasselt, Marlies van Baalen en Thamar Zweistra (Schore) eindigden op de plaatsen elf, twaalf en dertien in de wedstrijd in Herning.

Volgende week is Lyon de volgende etappe van de FEI Wereldbeker met Denise Nekeman (Hasselt) en Thamar Zweistra aan start in de dressuur en Kevin Jochems (Sliedrecht) in het springen.