archief
contact
+31 6 53239630
Zuidlaardermarkt

Ruim duizend paarden en pony’s op Zuid­laarder­markt

📌 ZUIDLAREN – Bij de 821e editie van de Zuid¬≠laarder¬≠markt zijn 1005 paarden en pony’s te koop aan¬≠geboden. Ook was er een aan¬≠bod van 18 ezels, zo maakte de orga¬≠nisatie bekend.

De stroom dieren kwam deze keer al vroeg op gang. ,,Van¬≠ochtend waren de paarden¬≠hande¬≠laren al enthousiast”, zei burge¬≠meester Marcel Thijsen, die ook op de veran¬≠dering van de markt inging. ,,We hebben de Zuid¬≠laarder¬≠markt door de jaren heen lang¬≠zaam hervormd. Samen met kenners en dieren¬≠vrienden.”

De burgemeester van Tynaarlo zei dan ook vol ver¬≠trouwen te zijn dat de markt, die door sommigen wel wordt bekri¬≠tiseerd, een toe¬≠komst heeft. ,,Alles gebeurt in open¬≠heid en als een paard er niet goed uitziet dan komt de Neder¬≠landse Voedsel- en Waren¬≠autoriteit in actie.” De aanvoer was dit jaar een fractie minder dan voor het corona¬≠tijdperk. Hande¬≠laren wijzen er op dat met name veulens steeds meer via inter¬≠net en veilingen worden verkocht.

Voor marktmeester Jaap Mellema (65) was het zijn laatste Zuid­laarder­markt in functie. Hij vervulde de functie een kwart eeuw.

📝 Stegen.net


Total
20
Shares
0 deel
0 deel
20 deel
0 Tweet
0 deel