Ruim duizend paarden en pony’s op Zuid­laarder­markt

Share
  • 18 oktober 2022 19:38

door: redactie, 18 oktober 2022 19:38

📌 ZUIDLAREN – Bij de 821e editie van de Zuid­laarder­markt zijn 1005 paarden en pony’s te koop aan­geboden. Ook was er een aan­bod van 18 ezels, zo maakte de orga­nisatie bekend.

De stroom dieren kwam deze keer al vroeg op gang. ,,Van­ochtend waren de paarden­hande­laren al enthousiast”, zei burge­meester Marcel Thijsen, die ook op de veran­dering van de markt inging. ,,We hebben de Zuid­laarder­markt door de jaren heen lang­zaam hervormd. Samen met kenners en dieren­vrienden.”

De burgemeester van Tynaarlo zei dan ook vol ver­trouwen te zijn dat de markt, die door sommigen wel wordt bekri­tiseerd, een toe­komst heeft. ,,Alles gebeurt in open­heid en als een paard er niet goed uitziet dan komt de Neder­landse Voedsel- en Waren­autoriteit in actie.” De aanvoer was dit jaar een fractie minder dan voor het corona­tijdperk. Hande­laren wijzen er op dat met name veulens steeds meer via inter­net en veilingen worden verkocht.

Voor marktmeester Jaap Mellema (65) was het zijn laatste Zuid­laarder­markt in functie. Hij vervulde de functie een kwart eeuw.

📝 Stegen.net