My Relander uit Est­land blijft winnen op Jumping de Achter­hoek

Share
  • 27 november 2022 13:01

door: Wendy Scholten, 27 november 2022 13:01

📌 VRAGENDER – De eerste week van Jumping de Achter­hoek werd een groot succes voor de 24-jarige amazone My Relander uit Est­land. Afgelopen donder­dag won ze met Expert (v. Ustinov) al een 1.40m-rubriek en werd ze derde met Ipsylon. Zater­dag­avond won ze de U25 Grand Prix.

Parcoursbouwer Henk Linders had op Paarden­sport­centrum Lichten­voorde in Vragen­der een prachtige Grote Prijs gebouwd. Vijf van de 21 ruiters drongen door tot de barrage. Daar­onder ook de Nederlandse Tani Joosten, die vrijdag nog tweede werd in het 1.40m. Met Galdal Me (Zambesi TN) kreeg ze in de Grote Prijs een balk in de barrage en werd vierde.

Landgenoot Lianne Korevaar en Diamond For Pleasure (v. Vaillant) voerden hun tempo in de barrage op en werden derde in 42.29 seconden. De Duitse Johanna Beck­mann werd tweede met de fantastisch springende LB Ectasy (v. Eldorado van de Zeshoek) in 39.80 seconden.

My Relander dook met haar snelle en wendbare Expert bijna twee seconden onder die tijd. En zo pakte ze voor de tweede keer deze week een overwinning op Jumping de Achterhoek.

Roze wolk

,,Wauw, mijn paard sprong echt fantastisch”, reageert My Relander na afloop enthousiast. ,,Vorig weekend hebben we op Sen­tower Park, in België, gestart. Daar won Expert ook twee rubrieken, waaronder de U25 Grote Prijs. Hij heeft deze week dus vier keer gewonnen op inter­nationaal niveau. Ongelooflijk! We leven nu echt op een roze wolk!”

De amazone rijdt graag op Jumping de Achter­hoek. ,,Ik zorg er iedere keer weer voor dat ik Jumping de Achter­hoek in mijn wedstrijd­schema plan. Het is zo’n mooie wedstrijd om te starten. Ik ben er al vier keer geweest. Ik kom hier al vanaf mijn junioren­tijd. Alles is altijd super voor elkaar. Het is prachtig versierd en de atmosfeer is super goed. En weet je? Het voelt echt alsof de paarden hier ook heel graag springen!”

Koning van stal

My Relander heeft de inmiddels dertien­jarige Expert al vanaf zijn zevende. ,,Toen ik hem kreeg, sprong hij jonge­paarden­wed­strijden. We zijn samen naar dit niveau toegegroeid. Hij heeft nogal een karakter, hij weet dat hij de koning van de stal is. Het is een geweldig paard, hij springt altijd! Ik rijd hem heel graag en zou hem graag willen houden, maar als er ooit een goed bod komt, weet je het maar nooit.”

De amazone woont in Nijkerk. ,,Vanaf mijn zestiende ben ik al in Neder­land. In het eerste jaar moest ik steeds op en neer naar school in Estland. Daarna bleef ik hier. Je kunt in Nederland op een hoger niveau trainen en wed­strijden rijden dan in Estland. Er zijn zoveel goede faciliteiten en je kunt de paarden in Nederland beter opleiden. Ik krijg daarbij veel hulp van Peter Geerink en Emile Hendrix.” My werkt fulltime in de paardensport. ,,Ik leid paarden op en verkoop ze. Ik heb zelf vier eigen paarden en rijd daarnaast voor anderen.”

Aankomende week zijn er internationale wedstrijden tot en met 1.45m niveau, nog twee finales van de GMB Jonge Paarden competitie en de EuroParcs talenten­competitie voor ponyruiters. De 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelder­land vormt zondag 4 december de specta­culaire afsluiter van Jumping de Achterhoek.  

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Digishots