Jumping Lichten­voorde: Maikel Schennink klopt leer­meester Steven Veld­huis

Share
  • 16 oktober 2022 11:31

door: Wendy Scholten, 16 oktober 2022 11:31

📌 VRAGENDER – Maikel Schennink is de verras­sende win­naar van de Grote Prijs van Jum­ping Lichten­voorde. Zijn leer­meester Steven Veldhuis was met drie paarden in de barrage favoriet, maar Schennink zege­vierde.

Als je drie paarden in een barrage van acht deel­nemers hebt en Steven Veld­huis heet, dan krijg je vanzelf die favo­rieten­rol toebe­deeld. Echter, de 1.40m Grote Prijs van Jumping Lichten­voorde kreeg een andere ont­knoping. Steven Veldhuis reed met het mes tussen de tanden, maar dat deed Maikel Schennink ook. Hij won met slechts een­honderdste seconde voor­sprong.

Maikel Schennink en Glamour ES tijdens hun winnende rit.
📸 Wendy Scholten

Veldhuis werd in het parcours van Jos Brinkman tweede op Iregina , derde met Just Impression (Marius Claudius uit de 1.60m Grand Prix-merrie Audi’s Impression) en vijfde op Jisborn (Eldorado van de Zeshoek), met daar tussenin de getalen­teerde 15-jarige Britt Schaper op In The Air (v. Air Jordan Z).

Het winnende paard van Maikel Schennink heet Glamour ES en die zagen we al vaker boven­aan staan op Paarden­sport­centrum Lichten­voorde. Ze wonnen al eerder een nationale 1.40m Grote Prijs, pakten in een andere 1.40m de derde plaats en waren van de zomer de beste in de CSI1* GP van Outdoor Gelder­land. ,,Zo’n goed paard”, zegt Steven Veldhuis over de vos, waarmee Maikel Schennink in maart ook nog het KNHS-indoor­kampioen­schap in het 1.35m won.

Bewondering

Maikel Schennink heeft een aantal keren bij Steven Veld­huis getraind. ,,Ik heb heel veel bewon­dering voor hem. Ik weet nu hoe Steven traint en rijdt, hoe hij met de paarden omgaat. Alles op een natuur­lijke manier, paard­vriendelijk en hij zit ze nooit in de weg. Steven kan heel hard naar de sprong toe­rijden en de paarden blijven er toch mooi vanaf. Daar kan ik zoveel van leren. Ik ben van mezelf een stijl­ruiter en zit graag meer rechtop. Dan wil ik vooral netjes rijden, maar dat past niet direct bij dit paard. Nu ik verder voorin het zadel zit, kan ik nog sneller rijden. En natuur­lijk probeer ik de tips toe te passen die ik op concours van hem krijg”, lacht hij.

Winnaar Maikel Schennink en zijn leermeester Steven Veldhuis.
📸 Wendy Scholten

Credits zijn er overigens ook voor Peter Geerink, waarmee Maikel getraind heeft. ,,Daar steek je ook zo ont­zettend veel van op. Je neemt van iedereen dingen mee.”

Het eerstvolgende grote concours voor Maikel Schennink zal Jumping de Achter­hoek zijn, ook in Vragender. ,,Ik zei: ‘Als hij van­avond lekker loopt, dan schrijf ik me in.’”

Veel internationale ervaring heeft Glamour ES al. Het fok­product van Egbert Schep sprong zelfs tot en met 1.60m niveau met João Marquilhas uit Portugal en kwam vorig jaar onder het zadel van de Zelhemse ruiter. ,,Daar ben ik natuurlijk ont­zettend blij mee en ik hoop de eige­naresse ook nu we zulke resultaten behalen. Ik had hiervoor alleen met Ellwood, een Celano, wat 1.40m gereden. Meer ervaring heb ik niet. We hebben thuis een handels­stal, dus de meeste paarden blijven niet zo lang”, vertelt de ruiter die twee halve dagen in de week ook nog auto­monteur is.

Nog een zege

Op vrijdag was er ook nog een over­winning voor Maikel Schennink in het 1.30m met Boy (Big Star jr KZ), waarbij Steven Veldhuis tweede werd op Laconique DN (Zirocco Blue). Hendrik-Jan Schuttert won met Nova Scotia Z (Nabab de Reve) het 1.35m, gevolgd door Dennis van den Brink met de KWPN-goed­gekeurde hengst Kallas (Dallas VDL). Het 1.30m op donder­dag kwam op naam van Steven Veldhuis met Just Impression.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Wendy Scholten