Michael Greeve pakt overwinning op Jumping De Achterhoek

  • 7 december 2015 09:01
door: Wendy Scholten, 7 december 2015 09:01

VRAGENDER | STEGEN.NET

Michael Greeve slaakt een zucht van verlichting. ,,Eindelijk lukt het!” De ruiter uit Veeningen won zaterdagavond de finale van Jumping De Achterhoek. Hij wasw met de door zijn vader gefokte Whitney BB de beste.
Michael Greeve en Whitney BB rijden de ereronde tijdens Jumping De Achterhoek. foto: FotoTrailer

Michael Greeve en Whitney BB rijden de ereronde tijdens Jumping De Achterhoek.
FOTO: Jumping De Achterhoek | Fototrailer

Parcoursbouwer Henk Linders had een pittig 1.45m finaleparcours opgesteld, waar veel ruiters zich op stuk beten voor het oog van volgepakte tribunes en een overvolle VIP. De drie valpartijen waren echter te wijten aan inschattingsfouten door de ruiters, waar een parcoursbouwer zich niet tegen kan wapenen. De meest delicate lijn was de imponerende Handelshuis Schuttert oxer, in een gebroken lijn opgevolgd door de driesprong langs de VIP richting de Arink Mercedes met blauwe lichten in de hoek van de hal, waar diverse paarden ontzag voor hadden.

Elf in de barrage
Toch drongen nog elf ruiters door tot de barrage. Michael Greeve reed met Whitney BB (v. Nabab de Reve) zo ritmisch als een klok rond en liet zoveel mogelijk galopsprongen achterwege, maar kon zichzelf nog niet gerust stellen. ,,Ik nam niet alle risico en ik wist dat er nog wat snelle ruiters kwamen.”

Eén daarvan is de net 17-jarige durfal Sanne Thijssen, die nietsontziende barrages kan rijden met Ulena (v. Baloubet du Rouet). Toch moest de Limburgse amazone een enkele galoppas extra rijden om de controle te behouden, waardoor ze 0,40 seconden langzamer finishte. Ze zou tweede worden, voor Martin Dinesen Neergaard die het gesprek van de dag was. De Deen, die in de Grote Prijs met Woulon L (v. Toulon) reed, was bijzonder succesvol in Vragender.

Voor Nederland reden Niels Knape (4e) met Aquarell PW (v. Argentinus) en Dominique Roelofsen (6e) ook zeer overtuigend dubbel foutloos.

Minder druk
Het is zes jaar geleden dat Michael Greeve een Grote Prijs won. ,,Het was echt heel vaak nét niet. Ik ben nu een paar keer bij Marc Houtzager geweest en samen hebben we wat dingen aangescherpt. Vaak overreed ik mijn merrie in de barrage, vandaag heb ik er minder druk op gezet en dan heeft ze de tijd om de sprong goed af te maken. Het liep nu gewoon mooi. Ik vind dat de parcoursbouwer hier ook een fantastische job heeft gedaan. Hij heeft denk ik het kaf van het koren weten te onderscheiden. Het was een mooi weekend. Jumping de Achterhoek is echt een aanwinst op de internationale kalender!”