Eric ten Cate grootverdiener bij finale Winterclassics in Exloo

Share
  • 11 december 2022 18:58

door: Steven Stegen, 11 december 2022 18:58

📌 EXLOO – Eric ten Cate groeide bij de finale van de Roelofsen Horse Trucks Winterclassics uit tot de man van de wedstrijd. De ruiter uit Geesteren won het 1.40 twee fasen en de 1.45m. Grote Prijs.

Voor de finale van de Winterclassics was een mooi deelnemersveld naar Exloo gekomen. In de finale over 1.45 verschenen op zaterdagavond 49 combinaties aan de start.

Vooraf was al duidelijk dat met Eric ten Cate flink rekening moest worden gehouden, na zijn eerdere overwinningen in Hellendoorn en Mariënheem. Daar won hij de hoofdrubriek met Incredible.

Dat paard kreeg nu even rust, maar de 9-jarige ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) bleek een waardige vervanger, want ook nu was Ten Cate weer niet te kloppen. Hij zette als tweede deelnemer in de barrage de winnende rit neer.

De tweede plaats in de Grote Prijs ging naar Frank Schuttert met Irish Coffee. Weite Oldenziel volgde knap op de derde plaats met zijn schimmel Ofichem’s Finn. De top vijf werd compleet gemaakt door My Relander en Daan van Geel, die met I’m Special Power als vijfde eindigde.

Hilde Veenstra met Charly Blue.

Eric ten Cate won eerder op de dag al het 1.40 twee fasen met Notre Dame van ‘t Roosakker (coverfoto) (v. Echo van ‘t Spieveld). De openingswedstrijd kreeg in Hilde Veenstra een sterke winnares. Zij zegevierde in het zadel van de fanatiek springende Charly Blue (v. Cantolar).