Eric ten Cate zege­viert bij Winter Classics Hellen­doorn

Share
  • 30 oktober 2022 15:34

door: redactie, 30 oktober 2022 15:34

📌 HELLENDOORN – Eric ten Cate won zater­dag­avond de eerste wed­strijd van dit seizoen van de Roe­lofsen Horse Trucks Winter Classics. De ruiter uit Gee­steren was met Incre­dible (v. Clinton) niet te kloppen.

De wedstrijd in Hellen­doorn was de eerste in een reeks van vier, waarbij Exloo op 10 decem­ber de finale in huis heeft van de Roelof­sen Horse Trucks Winter Classics.

Dat de competitie in een behoefte voorziet bleek uit het mooie deel­nemers­veld dat in Hellen­doorn om de prijzen streed. In het 1.45 verschenen 34 com­binaties aan de start. Daarvan bleven er slechts vier fout­loos.

Met Eric ten Cate in de barrage is de con­currentie altijd gewaar­schuwd en dat bleek ook nu. Ten Cate zette het tempo er flink in met Incredible en was met een nog­maals fout­loos optreden in 37.45 onbereik­baar voor zijn opponenten.

Bas van der Aa eindigde op de tweede plaats met Shanroe Barney. Routinier Michiel Brusse deed het rustig aan, maar kon met Duran TK Z toch aan­spraak maken op een prima derde plaats. Sanne Thijssen waagde veel, maar kreeg met Con Quidam de nodige fouten en eindigde als vierde.

Het 1.40 twee fasen bracht de zege voor Melody Matheson en Carturo, gevolgd door Elike Morsink (Dakina) en Jorinde Dolfijn (Ithaca). Daar­voor won Eric ten Cate ook het 1.30 twee fasen met Vigo Heywood HZ.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Roelofsen Horse Trucks Winter Classics