Marten Luiten wint kür U25 op CDI Exloo

Share
  • 7 januari 2023 18:41

door: redactie, 7 januari 2023 18:41
📌 EXLOO – Marten Luiten kwam met Fynona twee keer aan de start bij het CDI Exloo en won ook twee keer. Zaterdag schreef hij de kür op zijn naam.

Als laatste starter kwam de ruiter uit Winschoten met zijn merrie Fynona in de ring en wist hij de jury te overtuigen van zijn rijkunsten. Met een totale score van maar liefst 77.000% ging hij met de laatste overwinning van het CDI in Exloo aan de haal.

Voor Luiten reed Zoe Kuintjes een strakke proef, die werd beloond met 73.375% en mooi commentaar. Zij mocht zich met die score als tweede opstellen tijdens de prijsuitreiking. 

Charlotte Fry was zaterdagavond opnieuw goed voor een overwinning in Exloo. Ze wist als laatste starter een fantastische proef neer te zetten tijdens de Grand Prix kür. Met de 11-jarige hengst Don Joe wist Fry een score te ontvangen van 77.895%. De juryleden waren erg te spreken over de proef van Fry en besloten bijna unaniem dat zij de overwinning naar huis moest nemen.

De Nederlandse amazone Lynne Maas reed haar Electra naar een super score van 75.925% en daarmee de zilveren positie. De Deense Charlotte Heering ontving van de jury 75.030% en bezette de derde plaats.

Met de prijsuitreiking aan Marten Luiten zit het CDI Exloo er op. Volgende week komen de springruiters in actie op het CSI Exloo.

📝 bronnen: Stegen.net | CDI Exloo
📸 Pieter Sorber | eventphoto4you.com