Marten Luiten behaalt hoogste score bij Subtop Exloo

  • 16 februari 2020 16:08
door: redactie, 16 februari 2020 16:08

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Marten Luiten tekende bij de inhaaldag van de Subtop in Exloo zaterdag voor de hoogste score. De ruiter uit Winschoten behaalde in de proef voor Junioren en Young Riders 71,691% met zijn paard Fynona.

Zaterdag werd in Hippisch Centrum Exloo het restant verreden van de rubrieken die vorig weekend niet door konden gaan vanwege storm Ciara. Het ging om de lichte tour, de U25, de jeugdrubrieken en de zware tour.

Marten Luiten en Fynona
Marten Luiten en Fynona (archieffoto)
📸 Steven Stegen

In de kleine groep Junioren en Young Riders kwamen drie combinaties aan de start. Luiten stak er met Fynona met kop en schouders bovenuit. Hij stond bijna zes procent los van de nummer twee, Esmee Zwaagstra met Hapy.

Lisanna Veenje schreef de zware tour op haar naam. Met Wirdmer fan ‘e Boppelannen zette ze in de Grand Prix een keurige 65,870% neer, genoeg om Stefanie Berends met Sipko’s Armani (63,824%) achter zich te laten. In de U25 was Marjan Hooge de duidelijke winnares, door Ego Tripper Texel naar 63,462% te rijden.

De grootste rubriek was de lichte tour met 15 combinaties aan de start. De strijd om de eerste plaats was spannend en pakte uit in het voordeel van Stephanie Berends met Giorgio (v. Bordeaux). Het verschil met de nummer twee Floor Vos (Happy-Feet DFV) was maar klein. Judith Pietersen eindigde met Limited Edition als derde.