Recordscore Dinja van Liere in wereld­beker Jumping Amster­dam

  • 28 januari 2023 23:42
door: redactie, 28 januari 2023 23:42

📌 AMSTERDAM – Dinja van Liere won bij Jumping Amster­dam de wereld­beker kür op muziek. Ze behaalde met Hermès een per­soonlijk record van 87,055%.

De 32-jarige Van Liere was vrijdag ook al de beste in de Grand Prix. Ze zette haar sterke optreden voort in de proef op muziek. De Duitse Isabell Werth (Emilio) ein­digde in de kür als tweede, zij kreeg een waar­dering van 86,595%. De derde plaats was voor de Deense Nanna Skod­borg Merrald (Blue Hors Zack) met 85,220 procent.

Het was na Mechelen de tweede zege van dit seizoen voor Van Liere, die vrijwel zeker is van deel­name aan de wereld­beker­finale in april in het Ameri­kaanse Omaha.

Dinja van Liere en Hermès na hun overwinning bij Jumping Amsterdam.
📸 FEI | Arnd Bronkhorst

,,Ik ben heel, heel blij”, zei Van Liere, ,,Hermès voelde gisteren in de Grand Prix al zo goed. En vandaag was hij echt ‘on fire’. Ik ben heel trots dat hij steeds beter wordt. Ik had de score van Isabell gezien en dacht: het gaat niet lukken om die te verbeteren. Maar Hermès was fan­tastisch, ik kon hem heel fijn rijden en we hadden geen fouten. Het publiek was echt geweldig. Het maakte me echt emotioneel toen ik de baan verliet en ze op de banken stonden. Dat was echt een wauw-gevoel.”

Hans Peter Minderhoud (Dream Boy) noteerde de zesde score met 81,970 procent, Emmelie Scholtens (Desperado) reed naar de zevende plaats met 81,640 procent.

Bondscoach Alex van Silfhout was bijzonder verheugd met het optreden van de Neder­landers. ,,Ik ga met vertrouwen de zomer tegemoet. We hadden hier vijf com­binaties aan de start en vier daarvan reden een score boven de 80 procent en één tegen de 80 procent. Dan mogen we op dit moment heel tevreden zijn.”

📝 bronnen: KNHS | Stegen.net
📸 FEI | Arnd Bronkhorst