Charlotte Fry wint wereldbeker The Dutch Masters, Dinja van Liere tweede

Share
  • 11 maart 2023 23:22

door: KNHS, 11 maart 2023 23:22

📌 DEN BOSCH – Charlotte Fry en Glamour­dale waren bij The Dutch Masters niet te kloppen in de wereld­beker kür op muziek. Een mooie tweede plaats was er voor Dinja van Liere en Hermès.

Van Liere gaat als nummer drie in de eind­stand van het wereld­beker­klassement naar haar eerste wereld­beker­finale. Thamar Zweistra is de tweede amazone van TeamNL die zich plaatst voor de finale in Omaha. Het wordt de tweede finale voor de Zeeuwse. Marieke van der Putten werd vijfde in de wereld­beker­wedstrijd en maakt nog een kans op een start­bewijs voor de finale.

Dinja van Liere met Hermès
Dinja van Liere met Hermès N.O.P. tijdens de kür op muziek bij The Dutch Masters.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Het was een mooie strijd tussen Dinja van Liere en Charlotte Fry in de kür op muziek van The Dutch Masters – Indoor Brabant. De Britse wereld­kampioene Fry, die in Noord-Brabant woont en werkt, won met ruim drie procent verschil. Toch reed de wereld­kampioene niet foutloos.

Spanning

Dat gold ook voor Van Liere, wiens top­paard Hermès N.O.P. wat spanning op­bouwde in de proef en daar­mee wat foutjes maakte. ,,Als er veel publiek is zoals van­daag, dan wordt Hermès N.O.P. wat over enthou­siast. Dat is voor de piaffe en passage, die van­daag beter was dan ooit, wel goed. In de galop ontstonden wat foutjes. Ik ben wel heel blij met de pro­gressie die we maken.”

Dankzij de tweede plaats in Den Bosch eindigde Van Liere op de derde plaats in de eind­stand van het wereld­beker­klasse­ment in West-Europa. Van Liere weet echter nog niet met welk paard ze deel­neemt aan de finale in april in Omaha. ,,Hermès N.O.P. krijgt nu wat rust en Hart­suijker heeft al even pauze. Met hem kan ik zo weer aan de gang.“

Marieke van der Putten (Apeldoorn) was op de vijfde plaats de nummer twee van TeamNL. Na de mooie tweede plaats in de Grand Prix met Tørves­lettens Titanium RS2 op don­der­dag­avond een prima resultaat voor de amazone van RS2 Dressage. Maandag, als de wereld­paarden­sport­bond FEI alles op een rij heeft gezet, zal duidelijk worden of Van der Putten zich ook plaatst voor de wereld­beker­finale. Per land mogen maxi­maal drie com­binaties deelnemen en het lijkt erop dat niet alle geplaatste combinaties ook daadwerkelijk deel­nemen.

Uitslag FEI Longines wereldbekerwedstrijd kür The Dutch Masters

  1. Charlotte Fry (GBR), Glamourdale (v.Lord Leatherdale), 86.835%
  2. Dinja van Liere (Uden), Hermès N.O.P. (v.Easy Game), 83.375%
  3. Isabell Werth (Dui), Emilio 107 (v.Ehrenpreis), 82,760%
  4. Benjamin Werndl (Dui), Famoso Old (v.Farewell III), 82.050%
  5. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Tørveslettens Titanium RS2 (v.Totilas), 81.185%