Dinja van Liere en Hartsuijker succesvol in Doha

  • 26 februari 2023 12:07
door: KNHS, 26 februari 2023 12:07

📌 DOHA – Dinja van Liere deed bij het CDI5* in Doha goede zaken. De ama¬≠zone uit Uden won met Hart¬≠suijker de Grand Prix en werd tweede in de k√ľr op muziek.

Tijdens de Grand Prix op vrijdag waren de jury­leden una­niem en plaatsten Van Liere en Hart­suijker met een percen­tage van 75.152 op de eerste plaats. De Zweed Patrick Kittel reed Touch­down naar de tweede plaats.

Dinja van Liere met Hartsuijker.
📸 CDI Al Shaqab

Op zaterdag in de K√ľr op Muziek waren de rollen omge¬≠draaid en moest Van Liere Kittel voor zich dulden. De jury¬≠leden waar¬≠deerden de proef van Hart¬≠suijker en Van Liere met 78.455 procent.

De wedstrijd in Doha op vijf­sterren­niveau was geen wereld­beker­wedstrijd. Van Liere, die al zeker is van deel­name aan de wereld­beker­finale in april in Omaha, rijdt over twee weken met Hermès de wereld­beker­wed­strijd tijdens The Dutch Masters Indoor Bra­bant.

Thamar Zweistra (Schore) was de tweede amazone van TeamNL die deel¬≠nam in Doha. Met haar routinier Hexagon‚Äôs Double Dutch (v.Johnson) eindigde de Zeeuwse op plaats 7 in de Grand Prix en op plaats negen in de k√ľr op muziek.

📝 bron: KNHS
📸 FEI | Leanjo de Koster